6m-es spiccbotra lenne szükségem. Melyiket vegyem meg?
Nem tudhatjuk, neked mennyit bír a csuklód, a hátad, de arra számíts, hogy minél hosszabb egy bot, annál magasabb a forgató nyomatéka.
A bot tömegét lehet csökkenteni, esetleg jobb súly elosztású botot keresni, de ez szigorúan egyéni elbírálás kérdése, tehát kézbe kell venni a botot, nem találomra megrendelni az interneten.
A jobb minőség magasabb árral is párosul, de még ez sem teljesen igaz, ha nem akarod megfizetni egy drága márka nevét, kisebb presztízsűek közül válogass, de azért a 6méteres hosszhoz már úgy is kevésnem tűnik a 10ezres ár, ebben a hosdzban már a közepes karbon pálcák ára is 15ezer körül mozog, de inkább fölötte... amit 10ezerért adnak nehezek, lomhák (kompozit anyag)
Rendben, köszönöm a válaszokat!
A rubin spiccbot ahogy nézem a 6m mellé 385g, kicsit soknak tűnik. Vagy csak az én hülyeségem hogy mártogatok a bottal - így folyamatosan tartom (folyóban szoktam ügyeskedni).
#3#
Erről írtam, 10ezer körüli, alatti áron nem nagyon találsz olyan hatos spiccbotot, ami könnyű is, igaz egyénileg változó, kinek mit jelent a könnyű.
300gramm alatti 6-ost 15ezer forint fölötti áron tudsz venni, kérdés, hogy az neked megfelel-e, és ezért kell kézbe venni vásárlás előtt, nem vakon megrendelni az interneten.
A bot tömegét jobb minőségű, drágább anyagok használatával tudják csökkenteni, de a súlycsökkentés a bot terhelhetőségére is hatással lehet, a spiccbotokat alapvetően keszeg horgászatára gyártják, hajlékonyak, de a levékonyított falvastagság sérülékenyebbé a teszi a botot (ismétlem. kézbe kell venni, meg kell nézni).
Mártogatáshoz nem lenne jobb egy 5 méteres bolognai bot?
azt is kb 15ezerért tudod megvenni, és orsó kell rá, de az orsó ellensúlyként működik - nehezebb, de kiegyensúlyozottabb a szerelék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!