A Tisza tényleg van 60 méter mély több helyen?
Számolj már, az 2,5 tízemeletes...
Ennyi nincs, de 30 méter lehetséges a kanyar külső ívén. Ha leengedsz egy damilt, az hasat fog, azért mutat többet.
Ketteskének!
Egy folyó kanyarulatának külső ívén mindig lassúbb a sodrás, mint a belső ívén. Ebből következik, hogy a hordalékot a külső ívén rakja le, tehát lassúbb és sekélyebb. Ha a folyó sekélyes részének (jelen esetben a Tiszának) a mélysége 30 méter lenne (világrekord lenne!), akkor szerintem a másik oldalon akár a Mariana-árok mélységét (10 994 méter) is meghaladhatja. :-) :-) :-)
Látod nagyot én is tudok mondani vagy inkább butaságot? Mindenesetre nem voltam nagyképű és nem azzal kezdtem a mondókám, hogy „számolj már”!
Damilt sem engedtem le (hová kellett volna leengedni?), ami hasat fogott volna. Milyen hasat? Kinek a hasát és hogyan? :-) :-) :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!