Partközelben szeretnék harcsázni. Milyen felszerelést ajánlotok?
Eddig egy 3,0m-es bottal rendelkezem.
Orsónak egy Delphin Mamut 10.000t gondoltam felrakni,...
Ha ez eddig jó konfiguráció, Ti milyen zsinórt raknátok rá, hogy a megakasztott halat minél hamarabb a partra tudjam juttatni?
Előre is Köszönöm!
50-es fonott.
De ha egy tisztességes harcsát akarsz a fészekből kirángatni akkor előtte menj el wc-re.
Az, hogy a bot 3 méter önmagában nem sokar jelent, kérdés milyen erős, és mekkora harcsára kell.
A finott zsinór nyúlása nulla, úgy minden terhelést a horognak, a zsinórnak, a botnak, az orsónak kell elviselni.
A monofil nyúlása lehet hasznos is, sok harcsás használ vastag monofilt.
Az nem vicc, hogy egy erős cuccal negakasztott hatalmas harcsa a vizbe tudja húzni a horgászt, de nem puszta fizika, a gyakorlatlan pecás az erő hatására akaratlanul elkezd lépegetni előre, az adrenalin miatt nem teljesen tiszta mit csinál - tanulható folyamat a nagy hal fárasztása, de hol van az a hatalmas harcsa?
MAD CAT botok nem annyira rosszak szerintem, én egy HEAVY DUTYval rendelkezem, mint írtam 3m-es kiszerelésben. Zsinórnak vagy 80as monofilt rakok, vagy 50es fonottat, mint ahogy a kedves legelső válaszíró írta.
A Deplhin Mamut nemsokára rendelve lesz. H
a azt szétb#ssza, hát úgy kell nekem. Már van egy Delphin orsóm, az árához képest mégsem szarból kuporgatták össze... szóval erre is kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!