Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Van olyan óra, amelyik kijelzi...

Van olyan óra, amelyik kijelzi a pontos sebességet és az átlag sebességet futás közben?

Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy megbízható legyen és nagyon hosszú órákon át hiba nélkül működjön. Köszönöm. Egy ultra- futó.

2017. jún. 9. 22:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Azt javaslom, használj androidos telefont vagy tabletet és csatolj hozzá egy okosórát. Ezekre már szerintem lesznek a google piactérről letölthető alkalmazások. A telefonba épített GPS alapján megoldható a sebességmérés, illetve a futás szakaszairól mindenféle diagramokat is nyerhetsz.

Idővel lesznek egymagukban is használható okosórák, de ma még szerintem az alapkategóriás cuccok a megfizethetők.

2017. jún. 16. 19:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Már régóta vannak ilyen sportórák, amelyek beépített gps-szel rendelkeznek, nem kell ehhez okostelefon. Kifejezetten zavaró magaddal cipelni futás közben egy telefont, sokkal kényelmesebb egy pulzusmérős GPS-es óra a csuklódon. Nekem Polar M400-asom van, ez egyszerre 4 adatot tud megjeleníteni a kijelzőjén és akár 7-8 kijelzőképet is tudsz váltogatni. Alapból én megtett km, tempó, idő és pulzus képernyővel futok, de ha egyet lapozok, akkor átlag tempót aktuális tempót, aktuális pulzust és átlag pulzust jelenít meg, tetszőlegesen testreszabhatóak a megjelenített dolgok. És ez még csak egy viszonylag egyszerű óra, vannak sokkal komolyabbak is (igaz, jó drágán, jócskán 100 ezer Ft fölött). Ennek a hátránya amúgy, hogy 6-7 órát bír csak az akksija, tehát egy maratonra még oké, de ultratávokra már sajnos kevés. De a komolyabb Garmin, Suunto órák akár 25-30 órát is bírnak egy feltöltéssel (GPS mellett), ultrafutók általában olyannal szoktak menni.
2017. júl. 23. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!