Phelps-22 olimpiai aranyérem. Ez még emberi, vagy már emberfeletti?
Miért miben nem egyezik a véleményed az enyémmel a doppingolást illetően? Ne mond, hogy az úszást jobban átéled, oké, tiszteletben tartom, csak nekem ez kicsit fura :D. Úszás kb. csak az olimpia alkalmával felkapott, legalább ahogy én látom, ott is elég gagyi, úsznak kb. egy vonalban, egyik kicsit előrébb-másik kicsit hátrébb végül nyer valaki, és rengeteg, gyakran értelmetlen futam. A bringa azért ezzel szemben egy óriási csata, legendás versenyekkel, gyönyörű tájakon... na mindegy tiszteletben tartom a véleményed, de most nem is erről volt szó, én csak párhuzamba hoztam, nem tudom miért hoztad fel ezt, ezen tények jelenlététől függetlenül még egyet érthetnénk.
Azért szerintem ez nem ilyen, hogy vagy igen, vagy nem. Phelpsről kijelenthető, hogy sosem bukott meg, ergo nem tudták kimutatni, hogy használ tiltott szereket. De ez ennyit is jelent. Armstrongról se tudták egész karrierje alatt kimutatni, pedig volt jópár ellenőrzése. Ilyen szintű magasságokban óriási meglepetés lenne, ha valaki nem doppingolna. Alapból, elképzelhetetlen, hogy a vetélytársai közül legalább egy jó részük doppingoljon, akkor mégis, hogy tudja őket is utcahosszal verni, úgy hogy teljesen tisztán megy? Genetika, ami a többinek is meglehet, nem véletlen vannak itt, edzésmódszer, ami a többinek se lehet sokkal rosszabb. Ezért mondom, az elhihető, hogy ő akkora tehetség legyen, olyan minőségű munkával, hogy szerek nélkül ezeket tudja úszni és az élvonal közelébe legyen. De az, hogy szerek nélkül verni az egész világot, gyakran ilyen fölénnyel... az nem. Armstrong esetében is én sose kételkedtem, hogy doppingol. Sorban buktak meg a vetélytársai, szinte egytől-egyig. Persze, mindenki nyom mindent, de a világon egyik próbálkozónak sincs tehetsége, vagy olyan minőségű edzésmunkája, amivel legalább megközelíthetnék... ezek szerint. Mert Armstrong a doppingos bagázst verte, magabiztosan, 6-7 percekkel, 7x egymás után. Akkor valszeg Armstrong kihozott mindent az emberi szervezetből és egy óriási tehetség, a többiek meg közel nem hozhatnak ki mindent, senki se, véletlen se, egyszer egy Touron, ha még doppinggal se sikerül pariba lenni vele. Na, ez nehezen elhihető. Az élsport velejárója a dopping, nagyon kevés sportoló tiszta, sokaknál még látszik is, pld. egy-két túl izmos férfi, vagy nő - ott látható, hogy genetikailag ennyi már eléggé valószerűtlen. Szóval 99% kb. ha reálisan nézzük, hogy egy Phelps doppingol, nem ilyen határozatlan dolog ez. Persze nem jó rágalmazni, meg vádaskodni, de azért lássunk tisztán. Aki bukott annál ez persze 100%. Amúgy megnéztem az olimpia örökranglistát, ha jól láttam 9 aranyérem a második legtöbb. Ez mondjuk meglepett, rendesen. Az hittem voltak még ilyen korszakos nagy úszók, kajakosok, akik elindultak azért 4 vagy akár 5 olimpián és begyűjtöttek átlagban 3-4 aranyat. Azt hittem azért egy 15 körül, 20-at megközelítve még lesznek néhányan, meg persze 10 felett. Ez esetben tényleg nagyon kiemelkedő, de nekem akkor is megmarad egy Armstrong teljesítménnyel párhuzamba állítható kategóriának, szóval azért ezeken a nagy sporteredményeken nem tesz túl, közülük nem emelkedik ki, csak feliratkozik. Talán tényleg úszásba ez a rengeteg úszásnem miatt lehet túlságosan gyűjtögetni, mert mondjuk egy Boltnak van a 100 meg a 200 és annyi, pedig ő se kisebb sportoló, sőt (az ő esetében is :D). Mondjuk ugyanakkor fura, hogy más úszónak még ezt a mágikus tízes számot se sikerült megugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!