Panpeter2016 kérdése:
Hany eves korig lehet olimpiara menni?
Figyelt kérdés
Arra lennek kivancsi, hogy hany eves korig lehet olimpiara menni ha egy sportagban pl futasban nagyon jol teljesitesz. Vagy ez mar csak akkor lehetseges ha kicsi korban elkezdi az ember?2016. aug. 2. 13:26
1/8 anonim válasza:
Nem korfüggő, amíg képes vagy a kvalifikáción bekerülni.
2/8 anonim válasza:
Olimpiára kijutni csak akkor lehet ha rengeteg dolog passzol. Tehetség, kitartás, szerencse, pénz, egészség ha csak az egyik hiányzik, már bukod a dolgot. Szerintem az olimpikonok 90% kisgyereként kezdték a maradék olyan sportágban indul ahol nem feltétlenül kell már 6 évesen napi 2x edzeni..
3/8 anonim válasza:
Nagyon sportágfüggő. Tornában például egy 20 éves versenyző, főleg a lányok között, már veteránnak számít. Ott 15-16 évesen vannak a csúcson, de sokszor felmerül, hogy meghamisítják a születési dátumukat, hogy kijátsszák az előírt minimális korhatárt, és valójában még annál is fiatalabbak. Szóval el lehet képzelni, hogy ők legkésőbb óvodás korban már elkezdik a kemény edzéseket. Fizikai megterhelést kevésbé igénylő sportágakban ugyanakkor akár kifejezetten idős versenyzők is indulhatnak. Például lövészetben előfordulnak 40-50 éves versenyzők is. Lovaglásban pedig akár 60-70 évesek is.
4/8 anonim válasza:
"Tehetség, kitartás, szerencse, pénz, egészség "
Ugye ugye, mint Erik az angolna.
5/8 anonim válasza:
Ok. kimaradt, hogyha Magyarországot szeretnéd képviselni.
6/8 anonim válasza:
Nem kor, hanem sportág és egészségi alkalmasság függő. A legidősebb egy, 65 éves ha jól emlékszem japán versenyző volt, ő díjlovaglásban indult.
7/8 A kérdező kommentje:
Mindenkeppen szeretnem a tehetsegemet kiprobalni, a dijlovaglas tetszik is, de hogyan tudom ezt elkezdeni? Vagy mondanatok nekem olyan sportokat ami nem kor fuggo es ki lehet vele jutni az olimpiara? Egy mar van a dijlovaglas, es meg valami esetleg? Es hogyan tudom elkezdeni az edzest? Gondolom keresnem kell profi edzot aki edz napi redszeresseggel.
2016. aug. 3. 16:41
8/8 anonim válasza:
Azért ez közel sem így megy hogy gondolok egyet, és..
fel is kell mutatni valamit, mondjuk világbajnokságon, vagy más világversenyen, aztán esetleg kvalifikáció.. ehhez viszont a legoptimálisabb az, hogy erre alakítsd ki az egész életedet- és itt jön a képbe, bizony, a legjobb az, hogyha már gyerekkorban belekezdtél.
Ilyen szinten, ilyen élsportolók mögött már komoly csapatok állnak, tele szakértőkkel, orvosokkal, edzőkkel, táplálkozásszakértőkkel, pszichológusokkal, és a többi..
röviden ennyit erről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!