15 éves vagyok késő lenne elkezdeni bírkózni?
2 éve MMA-zom 9 éve karatezom és boxoltam is 1 évig kb
Birkozást is szeretném kipróbálni mer hasznos MMA-hoz
Késő lenne elkezdeni ilyen korban ?
Azt halottam hogy azt csak kiskorban érdemes elkezdeni ilyenkor már felesleges
Szerintem ez bármely sportnál marhaság hogy 15 vesen későn van elkezdeni.
Persze genetika függő is. Tény hogy aki korábban kezd annak előnye van, mint a nyelvtanulással is. Aki kiskorában kezdi, az szinte anyanyelvi lesz, aki későn, az is lehet jó, de nagy eséllyel marad akcentus.
Volt ismerősöm aki kb. 21-22 évesen kezdett karatézni, most lehet már meg van a második danja. De az első már évek óta meg van, és klubot vezet.
Helló!
Milyen céllal szeretnéd elkezdeni? Ha csak az MMA-hoz kellene egy kis kiegészítésnek, akkor bőven időben vagy, biztosan tanulsz egy-két hasznos fogást.
A legegyszerűbb, ha keresel a közelben egy egyesületet, felveszed velük a kapcsolatot, elmész egy edzésre, megnézed, megnéznek, aztán meg lehet beszélni a továbbiakat.
Alapvetően szerintem 8-12 éves kor között érdemes már megismerkedni a sportággal, ha valaki komolyabb babérokra szeretne törni, de tény, hogy sokat számít az is, hogy kinek milyen adottságai, képességei, előismeretei vannak...
Szóval nyugodtan adj egy esélyt magadnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!