Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Ki szeretné h olimpiai sport...

Ki szeretné h olimpiai sport legyen a karate és h miért ellene vagy mellette van?

Figyelt kérdés
Én karatezok meg más harcmuveszetek is csinálok és úgy gondolom hogy nem olimpiára való mivel a karate az harcmuveszet és nem sport, a versenykaraterol meg az a véleményem h nem ér semmit, már most egy rossz kép alakult ki az emberekbe a versenykarate miatt, én a tradicionális Karatet csinálom, amúgy meg ha olimpiai sport lesz akkor csak veszít az ősi értékéből a karate, és támogatást is csak a versenyjaratesok kapnak, ez felháborító, Utcán a versenykarate nem jó semmire, bunyoztam már Európa bajnokkal és könnyen meglehet az ilyet verni, elmentem versenyre és mindig valakit kórházba küldtem, ez a karate, a Karatet nem ugrabugrara csináltak, hanem élet halál harcra
2016. febr. 29. 08:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Én is karatézok.A Wado-ryu ágát űzöm idén ha sikerül 19 évesen meg lesz az 1. danom belőle.De persze ezt el nem kiabálom hisz ez a jövő zenéje és benne van a pakliban hogy megbukhatok

Te melyik ágát űzöd a karaténak?

Én is szeretnék majd a karate mellett másik stílust is űzni párhuzamosan.De csak ha sikerül a vizsgám. Hisz 2 edzést egyszerre finanszírozni drága a ruha meg a havidíj főleg.

Mivel állóharcot csinálok ezért majd dobó stílust szeretnék csinálni. Nekem judora és birkózásra lesz lehetőségem

Te mit csinálsz még a karate mellett???

2016. márc. 1. 10:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Most hogy elmondtam ezeket válaszolok a kérdésre

A versenykarate egy nulla ezt magam is tapasztaltam. Semmire sem jó. Hála az istennek hogy nem Olimpiai sportág mert akkor abba is hagynám.Szerencsére a mi stílusunk nem versenycentrikus annyira mint a Shotokan vagy a Kyokushin. Addig áldom az eget is.Mert a versenykaratésok nagyon bénák UTCÁN semmire sem jó.Ezt én is támogatom.

Azzal meg de pláne egyet értek hogy olimpiára nem való

Azt sem értem hogy tehették vagy hogy tehettek bele versenyeket.

Hisz nem arra van

Nem arra lett kitalálva

Hanem pusztakezes harcra

Én is ismerek versenykaratésokat akik a versenyben nagyon jók, a karatéban már evégett kevésbé és utcán meg egy paraszt is lecsapná

Pont ezért ráállt a versenyzésre és nem a tradíciót gyakorolja.

Én azt gyakorlom mert régen élet halál harcokat vívtak a karatéval

A judo is sajnos ,,elversenyesedett" de ha oda járnék MAJD én a tradíciót űzöm abból is mert a tradíció a karatéval kombinálva jó utcán hisz ezt is kezdetben önvédelemként használták aztán verseny majd olimpiai sport lett belőle sajnos

De engem versenyeken nem fognak látni mert én majd a tradicionális vonalat akarom űzni mindegy hogy birkózás vagy judo lesz az. Önvédelmi jelleggel

AMI TÉNYLEG JÓ ÉS UTCÁN ÉR VALAMIT

MINT AHOGY A KARATE IS HA NEM VERSENYZÉSRE GYAKOROLJÁK

Sajnos vannak pl kata versenyzők.Ők katában kiemelkedőek de a kihonjuk és a kumitéjük szörnyű. Meg ugyan ez van kumitésekkel is.

,,Ráállnak" egy dolognak a gyakorlására a többit elhanyagolják és a többiből ezért lesznek bénák és elhanyagolhatók.

Mindent kell gyakorolni mert a ,,karatéja" hiányos és gyönge lesz, béna. Utcán meg bármelyik paraszt leveri a versenyzőt

Pont azért amiért mondtál.

UTCÁN NINCSENEK SZABÁLYOK

2016. márc. 1. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!