Ki szeretné h olimpiai sport legyen a karate és h miért ellene vagy mellette van?
Én is karatézok.A Wado-ryu ágát űzöm idén ha sikerül 19 évesen meg lesz az 1. danom belőle.De persze ezt el nem kiabálom hisz ez a jövő zenéje és benne van a pakliban hogy megbukhatok
Te melyik ágát űzöd a karaténak?
Én is szeretnék majd a karate mellett másik stílust is űzni párhuzamosan.De csak ha sikerül a vizsgám. Hisz 2 edzést egyszerre finanszírozni drága a ruha meg a havidíj főleg.
Mivel állóharcot csinálok ezért majd dobó stílust szeretnék csinálni. Nekem judora és birkózásra lesz lehetőségem
Te mit csinálsz még a karate mellett???
Most hogy elmondtam ezeket válaszolok a kérdésre
A versenykarate egy nulla ezt magam is tapasztaltam. Semmire sem jó. Hála az istennek hogy nem Olimpiai sportág mert akkor abba is hagynám.Szerencsére a mi stílusunk nem versenycentrikus annyira mint a Shotokan vagy a Kyokushin. Addig áldom az eget is.Mert a versenykaratésok nagyon bénák UTCÁN semmire sem jó.Ezt én is támogatom.
Azzal meg de pláne egyet értek hogy olimpiára nem való
Azt sem értem hogy tehették vagy hogy tehettek bele versenyeket.
Hisz nem arra van
Nem arra lett kitalálva
Hanem pusztakezes harcra
Én is ismerek versenykaratésokat akik a versenyben nagyon jók, a karatéban már evégett kevésbé és utcán meg egy paraszt is lecsapná
Pont ezért ráállt a versenyzésre és nem a tradíciót gyakorolja.
Én azt gyakorlom mert régen élet halál harcokat vívtak a karatéval
A judo is sajnos ,,elversenyesedett" de ha oda járnék MAJD én a tradíciót űzöm abból is mert a tradíció a karatéval kombinálva jó utcán hisz ezt is kezdetben önvédelemként használták aztán verseny majd olimpiai sport lett belőle sajnos
De engem versenyeken nem fognak látni mert én majd a tradicionális vonalat akarom űzni mindegy hogy birkózás vagy judo lesz az. Önvédelmi jelleggel
AMI TÉNYLEG JÓ ÉS UTCÁN ÉR VALAMIT
MINT AHOGY A KARATE IS HA NEM VERSENYZÉSRE GYAKOROLJÁK
Sajnos vannak pl kata versenyzők.Ők katában kiemelkedőek de a kihonjuk és a kumitéjük szörnyű. Meg ugyan ez van kumitésekkel is.
,,Ráállnak" egy dolognak a gyakorlására a többit elhanyagolják és a többiből ezért lesznek bénák és elhanyagolhatók.
Mindent kell gyakorolni mert a ,,karatéja" hiányos és gyönge lesz, béna. Utcán meg bármelyik paraszt leveri a versenyzőt
Pont azért amiért mondtál.
UTCÁN NINCSENEK SZABÁLYOK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!