Miért van az, hogy ha gyorsan futok (általában versenyekkor, de edzéseken is előfordul---atletizálok) akkor van, hogy csak az egyik karomat használom rendesen futáskor?
Figyelt kérdés
Nagyon furcsa, olyan mintha csak lógna a másik karom, csak kis mozgást végzek, pedig ezt én észre se veszem2016. febr. 7. 18:56
1/3 nittro válasza:
A karmozgás szerepe a láb elrugaszkodó és lendítő munkájából adódó - a törzs által közvetített erők kiegyensúlyozása.
Éppen ezért, ha aszimmetrikus a karmozgás, akkor valahol a törzs-medence-láb munkájában is eltérés lehet a két oldal között. Törzsizomzat erősítést és futóiskolát javasolok, és edzésen kell odafigyelni a koordinált mozgásra. Versenyen már főleg csak a gyorsaságra kelljen koncentrálni.
2/3 anonim válasza:
Lehet, hogy hülyeség, de én észrevettem, hogy akik félvállon hordják a táskájukat, azok általában táska nélkül is kevésbé használják azt a karjukat, amelyikkel a táskát "tartják"
Nálad ez nem fordulhat elő?
3/3 A kérdező kommentje:
Az elsőnek nagyon köszönöm a választ, igyekszem figyelni :) masodik en nem szoktam felvallon hordani a táskát :)
2016. febr. 13. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!