Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Honnan van elég energiájuk az...

Honnan van elég energiájuk az élsportolóknak ahhoz a sok edzéshez?

Figyelt kérdés
Néztem híresebb versenyzők, olimpikonok étkezéseit és ilyen nevetséges adaoknak látszottak. ilyen pl hogy egy kevés zöldség a tányéron, kis rizs tej meg kis hus meg mittomén de összesen nincs 5-600 kaloria az egész. Ez pl egy ebéd volt. ez egy átlag embernek nem elég nem hogy napi több óra intenzív eddzéshez.

2016. jan. 10. 16:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem kell ahhoz dopping hogy bírni lehessen 20-30 évesen az élsportot, mivel csak ezzel kell foglalkozniuk és nincs mellette rendes munka, így miért ne lehetne bírni.

Ha én sem dolgoznék 3 műszakban, jócskán nagyobb súlyokkal bírnék dolgozni egy mell vagy lábnap alkalmával. Így pedig örülök ha edzés után, összekaparom magam a munkához ami 8 óra.

2016. jan. 10. 16:12
 2/6 anonim ***** válasza:

#1 En ismerek olyan elsportolot aki dolgozik is!!!!

Es am mentalisan is erosebbek, jobban hozza vannak szokva a terhelesekhez.

2016. jan. 10. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:

"Néztem híresebb versenyzők, olimpikonok étkezéseit és ilyen nevetséges adaoknak látszottak."

Én nem tudom te mit néztél, de amerikaiak csodaúszója a "felbsz"gyerök is olyan 8000 kalória körül eszik, akkora adagokat, hogy rossz néha nézni.

Vagy a versenybicajosok kajáját ne is nézzük, edzés után pl egy csülök.

nekik elő van írva a zsírbasn dús étkezés, mert hihetetlenül sok kalóriát égetnek el a napi 5-7 óra bicajozássaL.

Vagy az erőemelők, erősemberek, és egyéb atléták étrendjét inkább ne is mondjam?

Persze megy ott minden, de egyikse annyit eszik, amit te írtál.

2016. jan. 10. 16:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi edzőtáborban 5x eszünk, hidd el rendesen ki van számolva, hogy elég legyen. Plusz az ember hozzászokik az edzésekhez, ha 5 éves korban kezded egészen máshogy reagál a tested az intenzív edzésekhez.

Az én sportágamban gyakori az étkezési problémák, simán vannak olyanok, akik évekig bírják az edzéseket, pedig a kalóriabevitelük 1000 alatt van. Aztán persze a szervezet egy idő után nem bírja, ilyenkor kerülnek a korházba és onnan max. töredék aki képes ismét élsportba visszatérni. De hihetetlen, hogy mennyit kibír az ember, ha kényszeríti magát.

2016. jan. 12. 10:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nem annyit esznek, mint amit te leírtál, hanem egészen pontosan ennyit, amennyire szükségük van. Emellett edzés, evés, pihenés, edzés, pihenés, alvás. Ez a napirend, más egyéb kötelezettség a 21. századi élsportban nincs.
2016. jan. 14. 20:40
 6/6 anonim ***** válasza:
*edzés, evés, pihenés, edzés, evés, pihenés, alvás (egy evés kimaradt az előzőből :))
2016. jan. 14. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!