Hogy lehetnék versenyző távolugrásból?
Figyelt kérdés
Sziasztok ! 21éves leszek, és szeretném versenyszerűen űzni a távolugrást ! Iskolás koromban rengeteg atéltikán, helyi diákolimpián vettem részt, de sosem volt felkészítőm.. Tehát oda mentem a versenyre, és ugrottam. A csúcsom 5,4 méter volt akkoriban (16évesen). A kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehetnék-e még jó versenyző ebben a sportágban ? Nem Olimpiai szintre gondolok természetesen. :D Valamint azt is megköszönném, hogyha tudnátok adni edzéstippeket, valamint, hogy milyen versenyekre járnak a korombeliek ! :) Nagyon szépen köszönöm előre is !:)2015. szept. 6. 17:14
1/1 anonim válasza:
Helló!
Az 5,4 méter a 16 éves fiúknál egy jó amatőr eredmény, lányoknál pedig egész jónak számít, amiből megfelelő edzésmunkával és a technika csiszolásával még lehet sokkal jobbat is kihozni, de huszonéves korra már szelektálódik a mezőny, és a felnőtt versenyeken jellemzően már csak a hazai mezőny java van jelen.
Ettől függetlenül, ha kedvet érzel magadban a sporthoz,
érdemes lenne felkeresed egy sportegyesület atlétikai szakosztályát - ott rendelkezésre áll a pálya, az eszközök és persze a hozzáértő az edző. Sok helyen működik a szabadidős célú edzés is. Le kell menni, és ki kell próbálni magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!