Van egy tehetséges diákom, aki jól fut. Hol, Tu milyen futóversenyeket rendeznek 14 éves korosztály számára?
Szerintem küldd el valamilyen egyesületbe. Ott megkapja a számára szükséges specifikus nevelést és edzést, valamint versenyen is el fogják indítani. Mondjuk 14 évesen lehet, hogy már picit túlkoros, de ha valóban tehetséges, akár komolyabb szintre is eljuthat. Bp-n sok sportegyesület van: honvéd, fradi, ute, ksi
másik lehetőség valami tömegsportos futóklubnál érdeklődni.
annyira nem értem,amikor valakire azt mondják,hogy 14 évesen túlkoros....ha valaki nagyon akar,még 25 évesen is elkezdhet verseny szinten atletizálni.Persze nagyobb előnye van annak,ha valaki minél előbb kezdi,de mi az,amit 4-5 év alatt ne lehetne elérni? Izmot fel lehet szedni,mozgást is el lehet tanulni (főleg ha tehetséges az ember és nem kell sokat tanulni a mozgás részét). Valószínűleg csak azért van ritkábban ilyen eset,mert 25 évesen általában dolgoznak az emberek és se idejük,de erejük normálisan edzeni. De pl távfutóknál nem annyira ritka az ilyen,csak rövidtávon van kevesebb eset.
Nem tudom,hogy ez valós kérdés-e,mert én egy nagyon kicsi faluban tanultam 14 évesen és mégis elmentem úgy versenyekre,hogy semmi edzés,meg hasonlók. Egyszerűen az iskolák kaptak meghívást,hogy mennyi ember mire mehet,majd volt egy térségi selejtező,ebből jött a megyei selejtező és utána a nagyobbak. Egy testneveléssel foglalkozó általános vagy középiskolás tanárnak ezekről értesülniük kell! Másrészt tényleg a legjobb valami egyesület,de nem tudom,hogy melyik lenne ideális itt Budapesten. Véleményem szerint inkább az számít,hogy a diák is szorgalmas legyen és akarja,mert én jelenleg nem tudok olyan egyesületről,ami nagyon "minőségi" lenne futás területén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!