Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Hastáncolni szeretnék, baj ha...

Hastáncolni szeretnék, baj ha egy kicsit duci vagyok?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 5. 15:20
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%
Csinos vagy! Próbáld ki. :) Én is mennék, legalábbis megnézni! :D
2015. ápr. 8. 19:57
 12/20 Blooooow válasza:
27%
KICSIT???
2015. ápr. 11. 08:03
 13/20 L'Grimm válasza:
100%
Helló! Van már hely, ahová mennél táncolni?
2015. ápr. 16. 18:48
 14/20 anonim válasza:
68%

Nálad sokkal ducibb vagyok, és hastáncolok.

A hastánc igenis formál, nézzétek meg, hogy a hastáncos lányoknak milyen volt a derék-csípővonala mielőtt elkezdtek táncolni, és miután táncoltak.

2015. júl. 9. 19:18
 15/20 anonim ***** válasza:
38%
Megnéztem,ugyanolyan,úgyhogy legalább magadnak ne hazudj.
2015. júl. 9. 22:02
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

Egy mozgás mégis mit formálna? :D

Kemény erősítő edzés, súlyzós edzés formálhat, mert az izomszövet változik.

A hastánc csak átmozgatja a hasizmokat (ez is jó) de a lényege, hogy közben a belső szerveket masszírozza. A mozgás miatt jó, nem azért mert 'formál' vagy ilyesmi.

Meg persze izgató nézni, szép és esztétikus.

2015. júl. 10. 07:13
 17/20 anonim válasza:
71%

Olvasgass kicsit, mielőtt hozzászólsz, kedves utolsó.

[link]

"A hastánc nyújtja és erősíti a has és a hát izmait, fokozza a vérkeringést, állandó jó kondícióban tart, ülő foglalkozású nőknek kifejezetten ajánlott. Tartást ad, és harmónikus külsőt kölcsönöz.

A hastánc alakformáló és zsírégető hatása mellett az inakra, az izületekre is jó hatással van, hiszen nélkülöz minden feszes, megerőltető mozdulatot. A lágy mozdulatok nem csak a zsírszövetek leépítésében, de a test kíméletes fejlesztésében is fontos szerepet kapnak. A hastánc ideális a nők számára, hiszen megerőltetés nélkül erősíti az izmokat, emellett a testmozgás minden jó hatását is magában egyesíti; a rendszeres tánc fokozza az állóképességet."

[link]

"Nem is tudtam, hogy létezik ilyen izmom

A csípő hullámzik, lökések, rázások, rezegtetések jellemzik a hastáncot, amely azonban nemcsak ezzel formálja az alakunkat: a különböző testrészek elkülönülten mozognak, ami koncentrációt igényel és olyan csavarásokat tanít az izmoknak, amelyektől gyorsan és hatékonyan fejlődnek. Gyakori a rácsodálkozás a hastánc órákon: jé, itt egy izmom, amiről még csak azt se tudtam, hogy létezik! A hastánc ugyanis a belső izmokat is megmozgatja, és már nagyon hamar láthatóvá válik az eredmény, felfedve ezzel rejtett erőinket, elbújt izmainkat.

Hogyan lesz tőle gyönyörű alakunk?

A hastánc ugyan nem kifejezetten fogyaszt, de remekül formálja az alakot, a megerősödött izmok pedig hatékonyabbá teszik a zsírégetést. A hastánc testre gyakorolt jótékony hatásai a következők:

- Szuper hasformálás: a hasizmok nyújtódnak, erősödnek, a has laposodik és erősebben tartja a belső szerveket – minden más hasgyakorlatnál több izmot mozgat meg!

- Egyenes testtartás: erősíti és ellazítja a gerinckörnyéki izmokat, így a hát egyenesebb, a testtartás szebb lesz

- Szép karok: a finom kézmozdulatoktól erősödik, karcsúsodik a kar

- Karcsúsodás: kifejezetten a női kritikus területeket formálja: a has, a comb és a csípő látványosan erősödik, izmos, ám egyben „törékenyebb” formákat eredményez

- Szebb járás, kecsesebb testtartás és mozdulatok: a hastánc hatására mozgásunk is megváltozik, hiszen izmainkba berögzülnek a tanult és felfedezett mozdulatok"

Több éve táncolok, pontosan tudom, hogy a tánc hatására hogyan változott, formálódott, és alakult a testem, tapasztalatból beszélek.

2015. júl. 10. 08:08
 18/20 anonim ***** válasza:
27%

Okéé.. szeretem amikor megmondják nekem a frankót..

"A hastánc nyújtja és erősíti a has és a hát izmait, fokozza a vérkeringést, "

Igen, erről írtam én is. Átmozgat. Enyhe izommunka, ez fokozza a vérkeringést, dolgoztatja az izmokat. Ennyi, nyilván ez is kell. Van egy egész harcművészet, ami úgy dolgoztatja a csípőt mint a hastánc (vagy hasonlóan). Vajon miért, hát mert ez egy előnyös mozgás.

"ülő foglalkozású nőknek kifejezetten ajánlott. Tartást ad, és harmónikus külsőt kölcsönöz. "

Ez már csak félig igaz, félig már baromság. Akinek gyengék a törzsmerevítő izmai, mély hátizmai azoknak nem fog a hastánc tartást adni. Nem elég hozzá, nem kimondottan gyógytorna. És a 'harmónikus külsőt' hagyjuk meg a harmonikának. Ez már ilyen vetítés, mellébeszélés.

"A hastánc alakformáló és zsírégető hatása mellett az inakra"

Hagyjuk inkább a zsírégetés és az alakformálás kamut.. :)

Fitnesz-ponyvák ezek a kifejezések. Ha edzést szeretnék felfuttatni, én is ezeket nyomatnám, de ezek csupa jól hangzó kamuk.

"az izületekre is jó hatással van, hiszen nélkülöz minden feszes, megerőltető mozdulatot. A lágy mozdulatok nem csak a zsírszövetek leépítésében, de a test kíméletes fejlesztésében is fontos szerepet kapnak. A hastánc ideális a nők számára, hiszen megerőltetés nélkül erősíti az izmokat, emellett a testmozgás minden jó hatását is magában egyesíti; a rendszeres tánc fokozza az állóképességet."

Itt meg lövése sincs valójában miért jó a lágy, folyamatos könnyed mozgás, de ír róla egy primitívet. Ennél bonyolultabb okai vannak, hogy miért jó egy ilyen típusú mozgás, én annyit írtam róla, hogy átmozgatja a belső szerveket. Nézzen meg az ember egy belső elixír qigong gyakorlatsort, hasonló mozdulatok lesznek (persze légzéssel, pc izom mozgatásával).

De ezt átlag ember, fitnesz oktató stb. úgysem érti, nekem nincs is igazán kedvem mélyebben belemenni.

"Gyakori a rácsodálkozás a hastánc órákon: jé, itt egy izmom"

Ismerd meg testedet :D

Az átlag ember olyan mint egy gyerek, képes mindenre rácsodálkozni. Nincs kultúránk a saját testünk ismeretéről, anatómiához csak az orvosok értenek.. ez van :)

De másfelől meg értelmetlen tudással tele van az emberek feje :D

"A hastánc ugyan nem kifejezetten fogyaszt, de remekül formálja az alakot, a megerősödött izmok pedig hatékonyabbá teszik a zsírégetést. A hastánc testre gyakorolt jótékony hatásai a következők:"

Vetítés :)

2015. júl. 10. 08:41
 19/20 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=LCKiNBDPtC0

Megnézhető mennyire formálta őt is három év alatt.

Az egyik hozzászóláson majdnem beszartam:

Do they do refunds?

(Pénzt fizetnek vissza?)

Meg nézd meg ezeket, amelyik nem vékonyabb alapból azon szemmel láthatóan semmit sem segített:

https://www.youtube.com/watch?v=Lf6zzGrrJRg

Ő meg az oktató, nem azt mondom, hogy kövér, de nyilván elég nagy óraszámban csinálja a dolgot és hát nem úgy néz ki, mint aki sportol. Nőies, szép mozgása van blablabla, de azért elég masszív csomag van a törzsén.

https://www.youtube.com/watch?v=CvXvc2DXfas

2015. szept. 22. 07:31
 20/20 anonim válasza:

Jaj, de jó ez a vita videós példákkal illusztrálva.

(17 éve foglalkozom hastánc oktatással, oktatók módszertani képzésével)

Bármilyen edzésre igaz, hogy ha a ledolgozott kalóriát visszaviszed étel formájában, akkor nem fogyaszt.

Ha meg nem viszed vissza, akkor fogyaszt.

A hastáncban az a jó, hogy a többi edzéshez képest -ahol kizárólag az izommunkára mennek rá - itt a mozdulatok nőiesebbek, így "mellékhatásként" a táncosok megjelenését, mozdulataikat lágyítja, nőiesebbé teszi, ami az aerobicról nem feltétlenül mondható el.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy ha valaki szeret táncolni, akkor nem feltétlenül szenved hastánc közben, hanem élvezi az edzést. Nem mindenkinek való a fitnesz, mert azt nem mindenki élvezi.

Ez igaz a hastáncra is. Aki szeret táncolni annak való ez a mozgásforma.

Az, hogy milyen izommunka jön létre az adott táncórán, az már az oktatótól és a tananyagtól függ. Ebben vannak eltérések oktatónként. Tény, hogy van, ahol inkább valamiféle ezoterikus klubként működnek, és kevéssé az alakformálásra mennek rá.

Hogy jól megedzette-e a megfelelő izomcsoportokat az óra, az már másnapra kiderül annak is, aki nem szakértő.

Nagyon egyszerű: Van izomláz? Nincs izomláz?

Aki kicsit is vonzódik ehhez a műfajhoz, annak javaslom, hogy tegyen egy próbát, mert ha beleszeret, és kitart, számos jó változás következhet be.

Például nőiesebb lesz a megjelenése.

A súlyzózásnál ez a veszély nem fenyeget...

2016. febr. 12. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!