Csicsky kérdése:
Hogy hívták az alábbi japán judo bajnokot?
Figyelt kérdés
Ha jól emlékszem, akkor valamikor a 70-es, 80-as években versenyzett és arról volt nevezetes, hogy minden mérkőzését megnyerte, egyet sem vesztett el (és úgy tudom, hogy japán volt). A mérkőzései 10-15 másodperc alatt lezajlottak (a leghosszabb 20 másodpercig tartott) és mindenkit a háton való átdobás segítségével győzött le. Az a 10-15 másodperc arra kellett neki, hogy az ellenfelén megtalálja a megfelelő fogást, aztán már jött is a háton való átdobás és ezzel a mérkőzésnek vége is lett. Az ő győzelmével, természetesen.2015. márc. 10. 08:41
2/7 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki, hogy nem Yasuhiro Yamashita volt az. A TV riporter annak idején azzal konferálta be, amikor ő került sorra, hogy kizárólag ezt az egy műveletet alkalmazza. Utána pontosan azt történt, amit a riporter bemondott: jött a már említett 10-15 másodperc, amíg a megfelelő fogást megtalálta, aztán a dobás a háton át.
2015. márc. 10. 11:29
3/7 anonim válasza:
nem volt ilyen judoka. urban legend.
5/7 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy legenda lenne, mert láttam azt a jelenetet. Minden úgy történt, ahogy a riporter megjósolta. Csak sajnos a bajnok nevét nem jegyeztem meg.
2015. márc. 10. 20:35
6/7 anonim válasza:
Szia, nekem nincs sok közöm a dzsúdóhóz, de érdeklődés szinten utánanéztem még régebben a válldobás fajtáinak, és van egy bajnok, az Ő nevéhez fűződik az egykezes(!) válldobás, Ő pedig Toshihiko Koga (Koga a családneve).
7/7 anonim válasza:
#6: Ó, őrá emlékszem! Utáltam is rendesen, mert Barcelonában a mi Hajtós Bercink megverte, mégis a japánt hozták ki győztesként a bírók (hogy rohadna el a lelkük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!