Szerintetek mi lesz a végső Top 10 2015-be? (F1)
Itt az én listám:
1. Lewis Hamilton
2. Fernando Alonso
3. Nico Rosberg
4. Kimi Raikkönen
5. Daniel Ricciardo
6. Sebastian Vettel
7. Valtteri Bottas
8. Jenson Button
9. Felipe Massa
10. Danil Kyat
Szerintem:
1.Hamilton
2.Rosberg
3.Vettel
4.Ricciardo
5.Massa
6.Räikkönen
7.Kvyat
8.Bottas
9.Alonso
10.Button
A McLaren egyelőre nem túl biztató, kevés, lassú köröket mentek, max az év második felében kapaszkodhatnak fel valahova a top autók közelébe. Az aero csomagjuk már tavaly év végén is elég jó volt, a Hondán fog múlni minden.
A Ferrari motor is úgy néz ki rengeteget erősödött, még a Sauber is jól megy. De a Merciket nem hinném hogy bárki megfoghatja. A Red Bull szokás szerint altat aztán majd szerintem idén is villannak 1-2-szer. A Williams szerintem ott folytatja majd ahol abbahagyta, megint a második legjobb mercedes motoros autó lesz.
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Massa
5. Vettel
6. Ricciardo
7. Raikkönen
8. Alonso
9. Grosjean
10. Button
Bár nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy az lesz a végső sorrend, amit leírtam az előbb.
A McLaren idén fejleszteni fog, nem várom őket a Top 5-be.
A Williamsek szerintem feljönnek a 3.-4. helyre, a RedBullok a Ferrarikkal fognak versenyezni.
A Lotus meg előre fog ugrani, de nem várom azt, hogy Grosjean a szezon végén az ötödik hely környékén lesz. Grosjeantól a 8-9-10. helyt várom.
1.Rosberg
2.Hamilton
3.Ricciardo
4.Bottas
5.Alonso
6.Massa
7.Vettel
8.Button
9.Hulkenberg
10.Raikonnen
Köszi mindenkinek ment a zöld!
Nagyon sokféle listát írtatok, az biztos, hogy érdekes szezon lesz. Massa a kedvencem és 4.-5.-6. helyekre írtátok, örülnék ha ott lenne, annak még jobban ha még ennél is feljebb, de sajnos, elég esélytelen hogy top 6-ba kerüljön. Szerintem a Williams nem lesz rossz, de a tavalyi év feküdt nekik, mert hirtelen visszaestek a nem merci motoros autók, ők meg tudták lopni a dobogókat (miután kiemelkedtek a többi merci motoros kocsi közül). De idén úgy gondolom a Red Bull mellett a Ferrari és a McLaren is közel fog jönni hozzájuk, szóval nem lesz annyi dobogójuk. Massa meg sajnos valószínűleg a két Merci és Riciardo mellett még ki fog kapni a Ferrariktól, Alonsotól (annyira rossz nem lehet a McLaren) és Bottastól is. Szóval Massát max. 8. helyre várom. Az első hét szerintem biztosan Vettel, Raikkönen, Alonso, Bottas, Hamilton, Ricciardo, Rosberg lesz. Itt a sorrend már nagyobb kérdés. A 8-16-ig meg a két Sauber, a két Lotus, a két Force India, Kvyat, Massa és Button fog osztozni, de azt még nem tudom milyen sorrendben.
1. Alonso ♡
2. Vettel
3. Hamilton/Rosberg
4. Raikönnen
5. Bottas / Massa
6. Button
7. Riccardo
Érdekesek voltak a tesztek, a Mercedes tűnik fő esélyesnek, a Williams a 2. a Ferrari pedig a harmadik. De én a Red Bull-t semmiképp sem és a McLaren-t sem írnám le, akármennyire is gyengélkedtek, ők a két sötét ló (Az RB megint). Valószínűleg ha a Marussia elindul ők lesznek az utolsók, de a Force India tűnik a második leggyengébbnek (ha a McLaren-t nem vesszük, bár a McLaren azért is biztos verni fogja őket, mert Magnussen ment egy pár tizeddel rosszabb kört, mint Hülkenberg, tehát ott valószínűleg még ha ennyi is lenne a különbség azt egy Alonso simán lecsípi). A Sauber, TR, Lotus hármas tűnik hasonló erősnek (ilyen sorrendben), ők már erősebbnek tűntek a teszten a Mekinél és a RB-nál. De azt lefaraghatják. De az-az igazság, hogy szerintem a Ferrari meg a Williams túl erősnek tűnik ahhoz, hogy feljöjjön hozzájuk a McLaren, a RB még feljöhet, szerintem valahogy így fog kinézni az erősorrend:
1. Mercedes
2. Williams
3. Ferrari
4. Red Bull (ez a hármas szoros lehet velük bezárólag)
5. McLaren
6. Sauber
7. Torro Rosso
8. Lotus (megint egy szoros hármas lehet velük bezárólag)
9. FI
10. Marussia?
Szerintem ez azért is lehet reális, mert a Williams tavaly év közepétől már a második erő szerepét töltötte be, év végére pedig már abszolút második helyen voltak. Ezt úgy látszik sikerült átmenteniük, így megint ott lehetnek, de a Ferrari sokat fejlődött így nagyjából reális, hogy feljöttek az ő szintjükre. A Red Bull már tavaly is harmadik volt inkább, idén úgy látszik egyelőre, hogy még mindig nem tudják elkapni a Williams, és így valószínűleg a Ferrari beékelődött közéjük. A McLarennek szerintem később lesz, lehet inkább évek múlva esélye, egyelőre szerintem ez az erős hármas és a következő szoros hármas közé betudtak ékelődni. Utána ugye jön a következő szoros hármas, Sauber meg a Lotus egyértelmű előrelépést mutat, a Force India meg valamiért egyelőre úgy látszik a Torro Rosso alá gyengült így ők, meg a Marussia lehetnek a leggyengébbek.
Csak azt sajnálom, hogy Alonso megint pechesen váltott csapatot, (2007, jó mondjuk jobb autót kapott, de egy csomó balhét is a nyakába, 2008 és 2010 után (amikor ha marad a Renaultnál nem lett volna sokkal rosszabb autója, de később a Lotussal jól járhatott volna, és 13 után kellett volna valahova váltani.) Vettel pedig megint iszonyat jól váltott csapatot (09-be ugye a RB addig sehol nem volt ahogy ő oda ment fiatalon rögtön VB esélyes autójuk volt, most volt egy rosszabb éve, de megint kapott egy olyan kocsit, amivel valószínűleg a 3. helyet megpályázhatja, a Mercedesbe meg ugye nem ülhetett, és jobb egy fejlődő Ferrariba mint egy Williamsba, ami ugyan erős, de nem feltétlen fejlődik. Csapattárs terén is jó váltása volt, mert Ricciardo fiatal volt és a fejére nőtt egyértelműen, itt meg addig rivalizálhat Raikkönennel amíg amúgy se lesz VB esélyes autójuk, majd pedig, ha 2-3-4 szezon múlva visszavonul Raikkönen, akkor pedig pont lesz egy első számú ülése még pont jó korban, ha minden jól megy, akkor addigra, egy valószínűleg VB esélyes Ferrarinál).
Azért írok még egy utolsó tippet, így az összes teszt után:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkönen
5. Ricciardo
6. Bottas
7. Massa
8. Alonso
9. Kvyat
10. Button
Szerintem:
1.Lewis HAM
2.Sebastian VET
3.Nico ROS
4.Kimi RAI
5.Felipe MAS
6.Valteri BOT
7.Carlos SAI
8.
Bocsi, lemaradt a vége:
8.Felipe NAS
9.Romain GRO
10.Daniel RIC
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!