Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » 14 éves vagyok, még nem tudok...

14 éves vagyok, még nem tudok nagyon úszni, de meg szeretnék megtanulni, akár versenyszerűen. Ha ilyen későn kezdem, mennyi esélyem van rá, hogy országos/európabajnokságon indulhassak?

Figyelt kérdés
Elég késő lehet, mert az olimpián 13 éves is kint van. Tudom, hogy főleg tehetség/kitartás kérdése, de ha innen reménytelen, akkor inkább nem hajszolom magam, hanem "csak" megtanulok rendesen úszni. (194 cm, 65 kg vagyok, elég hosszúak a karjaim)
2008. aug. 13. 19:53
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
72%
semmi nem késő!kezdj bele,ha akarod tényleg küzdj keményen ha komolyan gondolod,18 évesen már egész jó eredményt érhetsz el.bár londonban nemtudom ottlennél e ..:)a lényeg h.kezdj bele minél hamarabb,azthiszem volt oylan sportolo is az olimpián aki 16évesen kezdett az adott sport űzéséhez és nagyon szép helyezéseket ért el az olimpián..:)sok sikert,kitartás!ha nyersz majd az olimpián emlékezz rám..:D:P
2008. aug. 14. 18:54
 12/27 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos csak kesereghetsz... tanulni sohasem késő, de az úszás korai kiválasztású sportág no nem 3 évesen kezd az ember úszni, hisz még járni sem tud, de különféle tehetségkutató emberkék 7 évesen legkésőbb kiválasztják az utánpótlást. Tudom, mert annak idején én is ki voltam választva, de az egészségem nem bírta MÁR akkor sem. (1 évig napi 2 x 2,5 óra edzés, és csak ált isk. elsős voltam.)kerületi, megyei versenyen valamit mutathatsz, ha JÓ A FAJSÚLYOD, nagyon sok múlik ezen, de többet ne nagyon remélj. országos bajnokságról ne is álmodj... még így sem sikerül sok embernek...

Tanulj meg úszni, szemet gyönyörködtetően pillangózhatsz, ehhez soha nincs késő. És légy sikeres kosaras :)

2008. aug. 15. 00:38
 13/27 anonim ***** válasza:
59%
Én csak annyit mondanék: vannak még csodák és soha nem adj fel semmit!!!!!!!!! Ha vannak álmaid, hát rajta!!!! Mindent bele!!!!!! :D
2008. aug. 15. 09:00
 14/27 anonim válasza:
87%

Simán elkezdhetsz tanulni úszni! Soha nem késő! Az országos-európabajnokságog már más téma... ha fekszik neked az úszás és naponta több órát tudsz edzeni akkor talán még azis szóba jöhet! Na meg persze a tehetség is kell hozzá! Én 13 éves vagyok tavaly kezdtem el úszni és mostmár ott tartok hogy én "vezetem" a csoportot+ nyerem a versenyeket! Van még időd!

Vágj bele én azt tanácsolom! Sok sikert hozzá! :)

2008. aug. 15. 18:36
 15/27 anonim válasza:
70%
szerintem meg nyugisan van eselyed ra...hisz nem vagy olyan oreg meg, vegyel uszo orakat es ha van kitartasod akkor 2 het es meg tanultal uszni.ez velem is igy volt jo en 6 eves koromba kezdtem de van olyan ismerosom aki 26 eves es nem tud uszni es uszo orakatt vett es se perc alatt meg tanult..ugyhogy ne aggodj! csak hajra;)szoritok..pusziii...by szende
2008. aug. 16. 19:04
 16/27 anonim válasza:
83%
Hogy úszásban élsportoló legyél, arra SEMMI esélyed, akárhogy is bíztatott némelyik válaszoló, ahhoz 10 évvel ezelőtt kellett volna elkezdened úszni tanulni. Viszont természetesen megtanulhatsz úszni, az csak a javadra válik, én 25 évesen tanultam meg.
2008. aug. 20. 00:07
 17/27 anonim ***** válasza:
65%
valamelyik elozo valaszolonak: a vivast se 14 evesen kell kezdeni!!!
2008. aug. 20. 18:33
 18/27 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem maradj a saját sportágadon belül, esetleg hobbi szinten ússz.
2008. aug. 20. 23:11
 19/27 anonim ***** válasza:
65%

A vívás egészen más tészta. Ott nem ritka a 30 éves olimpikon sem, mert MÁS KÉPESSÉGEK kellenek hozzá. A labdajátékok szintén ilyenek.

De az úszás, a torna, a ritmikus gimnasztika MIND KORAI KIVÁLASZTÁSÚ SPORTÁGAK, legkésöbb 7éves korban elkezdik az élsportra való felkészítést. Aki nem hiszi, járjon utána tankönyvekben vagy interneten.

Gyönyörűen megtanulhatod az úszást amozgás megtanulásához nincs késő, de már sosem leszel képes olyan eredményeket elérni, mint az élvonalbeliek. Durván 7 éves lemaradással kezdenél, legtöbben 17-18 évesen abba is hagyják. Vannak képességek, pl hajlékonyság, amiknek a fejlesztése elengedhetetlen 6-10 éves korban az élsportbeli úszáshoz, és te ebből a korból már bőven kinőttél. Nincsenek meg az alapképességeid hozzá, és akárhogy is szeretnéd ezt a legnagyobb jóakarattal sem tudod behozni.

Tanulj meg úszni, járj is rendszeresen, de ne számíts csodákra.

2008. szept. 24. 00:54
 20/27 anonim ***** válasza:
69%

Hello!

Én 20 évesen kezdtem el vívni...az edzőm akkor azt mondta, te jó ég de idős vagy, ha szerencséd van megmaradhat hobbinak... Jó érzés volt na... :o(

Aztán én nem hagytam, hogy lehurrogjanak, meg elkönyveljenek idősnek... AKARTAM és kész! Azóta már jó pár érmem van nemzetközi bajnokságokon is. Sajnos nem Magyarországnak hatom az érmeket, mert itt tényleg esélyem sem lett volna...a 60 éves vívó teremben, ahol edzés közben a fejünkre szakadt a plafon ebből kifolyólag 3 hét kényszer szünet, mert ugye pénz az nncs másikat bérelni, és a felszerelés is nagyon drága...De akartam, kimentem és 2 évre rá már el is kezdtem szebelni az érmeket.

Szóval az úszás az meg de pláne olyan, hogy sokáig tudod csinálni...Szóval ha 34 éves olimpikon is leszel sírni fogunk mikor érted szól a magyar HIMNUSZ!!!!

HAJRÁÁÁÁÁ és ne hagyd magad lebeszélni!!!!!!

2008. szept. 24. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!