Szerintetek megérdemlik a "Kemény fiúk" a 7 milliót az olimpiai 5. helyért?
Nem, egyáltalán nem sajnálom, szerintem is megérdemlik, csak találtam egy cikket, amiben azt írják, hogy támadják őket, megy a huza vona, hogy akkor most jár-e vagy nem.
ez már megint mekkora egy barom kérdés. Karakas Hedvig megérdemli az 5. helyért?
Nem az számít, hogy a sok balfék mit várt el, hanem az, hogy pontszerző helyen végeztek. az ötödik hely nem rossz. Reális. és ha ez 7 millát ér, akkor kapják meg.
4-es, inkább naponta, vagy félnaponta keres ennyit, undorítónak is tartom.
5-ös, nem barom kérdésnek szántam, kíváncsi voltam véleményekre.
"7 milla? Egy menő focista hetente keres ennyit."
Ne keverjétek a piaci alapon megkeresett pénzt (Ronaldo pénze önként kifizetett jegyekből, TV-s szerződésekből stb. jön össze) az adófizetői pénzzel, amit kényszerből vesznek el és most éppen aktuálisan a FIZESS, oppardon FIDESZ oszt ki (olimpiai vízilabda, agyaggalamb-lövészet stb.) Szávay Ági kb. félmilliárdot keresett egy népszerű sportban, ő abból adózott, tehát annál beljebb van az ország, minél sikeresebb. Ha vízilabdában is nyerünk, mentek volna a 35 milliók + életjáradékok adófizetői pénzből -> ezt már lehet vitatni, persze aki imádja a vízilabdát, ő csak örül annak, hogy mindenki adóforintja szponzorálja a szórakozását, mert adópénzek nélkül nem nagyon maradna fenn sem ez, sem a kajak-kenu.
"Még egyszer: semmi gond a diszkoszvetéssel, bárki kimehet a kamaraerdőbe a saját diszkoszát dobálni, csak azt nem látom be, hogy én erre adófizetőként mégis mikor adtam felhatalmazást. Kéne az adóbevallásra egy checkbox, ahol az alany kifejezetten megtilthatja, hogy a pénzét az élsport finanszírozására használják.
De nem a pocsékolás, és nem is a túllihegés a legzavaróbb tünet. Hanem a hősök óhajtása. Az ellentmondást nem tűrő nemzeti hömpölygés, amely gyanakvóan tekint a közönyre, a lelkesedni restekre. A parancsoló előtapsolás. És a párttitkár, aki részesedést követel a diadalból. Az ásító űr, ahogy az úszni sem tudó, tohonya pocak megköveteli a világbajnok ünneplését. Mintha neki része volna abban a sikerben. Pedig nincs.
Nem tesz jót egy nemzetnek a meg nem érdemelt sikerélmény; degenerálódik tőle, mint az olajállamok. Megnyugszik a mániákus kevesek semmit sem jelentő, lényegtelen rekordjaitól, visszahanyatlik a kanapéra, és szotyizik tovább a hitelre vett plazmatévé előtt. Mégis mi vagyunk a királyok, elhoztuk az aranyat rúdtáncban és lólengésben. Fehér lovunk leng, lengeti a szél, a csaták bíbor hajnalán. És mivel ebben vagyunk jók, hát érdekünkben áll elhinni, hogy ez a lényeg, és nem a Mars-szonda.
A sírt, hol nemzet süllyed el, olimpiai aranyérmek ékesítik."
Igazad van, a focisták rengeteg pénzt kapnak reklámokból, szponzoroktól, innen onnan. De ne felejtsük el, hogy van egy magyar foci válogatott, akit ugyanúgy támogat az állam az adófizetők pénzéből. De mikor láttuk utoljára a mi válogatottunkat világversenyen????
És speciel azt írnám az adóbevallásomba, hogy focira egy fillért se költsenek az én adómból. És nem azért mert nem szeretem a focit. De igen szeretem, de amit itthon művelnek az egy vicc. Inkább kapja a vízilabda válogatott, vagy az úszók, vagy bárki, mert itthon minden más sportban tudunk eredményeket felmutatni, kivéve a focit és mégis ők azok aki rohadt jól élnek és nem csak a szponzori pénzekből. Hidd el tudom, ismerünk nem egy válogatott focistát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!