Szerintetek a magyar olimpikonok menniyre doppingolnak?
A pasi szerint mindenki doppingol olimpiákon, de a magyaroknak és más kisebb, szegényebb országok sportolóinak van erre elég pénze és lahatősége? Vagy ők maradtak az olcsóbb, kimutatható szerek mellett?
A nagy részük nyilván doppingol. A dopping viszont csak egy dolog, egy átlag embert hiába tömnének tele doppinggal, akkor sem lenne képes még az olimpiai szintet sem megközelíteni. Emellett reneteg munka van egy olimpiai címben, vagy akárcsak egy kijutásban is. A 30-40 évvel ezelőtti olimpiai bajnokok az akkori eredményeikkel már az olimpiára sem nagyon jutnának ki, és ez elsősorban nem a genetika és az új edzésmódszerek miatt van.
Ettől függetlenül így is elfognak érni egy határt, pl. nem valószínű, hogy valaha is valaki 3-4 másodperc alatt futja majd a 100-at.
Nincs lehetetlen, csak olyan dolog, amit nem győzünk kivárni:D Bár tényleg nem valószínű, hogy 4 másodperc alatt fogják futkosni a százat.De ha abból indulunk ki, hogy el lehetett érni a mostani rekordot, akkor legközelebb miért ne lehetne újra elérni, vagy mondjuk egy ezreddel jobbat?
Én a magyarjainkból a legjobbat feltételezem és remélem, hogy nem doppingolnak. Bár lehet, hogy tévedek.
Azt hallottam, hogy egy külföldi lövészt azért zártak ki, mert a verseny alatt alkohollal doppingolt. Állítólag azért csinálta ezt, mert stresszes volt és azzal akart nyugtatni magát.
Én pedig feltettem magamnak a kérdést, hogyha kávét iszok 1 órával a verseny előtt, az is doppingolásnak számít?
Ja, meg sokszor feltűnt, hogy egyes sportolók kék színű Poweráde-féle italokat fogyasztanak a szünidő alatt, míg mások ásványvizet isznak. Tehát az a kék ital nem tilos?
Mindenki úgy doppingol, ahogy tud. Ez egy nyílt titok, olyasmi, mint amikor a házasfelek tudják a másikról, hogy megcsalja őket, mégsem beszélnek róla.
Ja, és nem csak az olimpiákon doppingolnak. A teljesítmény fokozása hosszú távon történik, tehát országos bajnokságon se fogsz túl sok "naturál" versenyzőkkel találkozni. :)
Leszögezem,egyik magyar élsportolóval sem állok kapcsolatban,de ha elfogadjuk,hogy az élsport és a dopping elválaszthatatlan,akkor bizony ez rájuk is vonatkozik.
Viszont elég széles a skála a sarki pincekonditeremben hamisított napót toló gyúrós és a többtízezer dolláros,személyre szabottan kifejlesztett "koktélokat" kapó sztárolimpikonok között.
Én valahogy úgy tudom elképzelni,hogy a magyarok nem használnak olyan fejlett ún. "dizájner doppingszereket",mint például az amcsik,de azért orvosi felügyelet mellett,jó minőségű,bevizsgált gyógyszereket kaphatnak.
Ha csak üzleti szemszögből, laikusként nézem,
szerintem magyar sportoló is kaphat kiváló teljesítményfokozást, ha talál megfelelő szponzort. Ha mondjuk havi 1 millióba kerül neki a "cucc", akkor az évi 12 milliós tétel szinte elhanyagolható egy támogató nagyvállalatnak.
Persze csak akkor talál megfelelő szponzort, ha már ezt megelőzően felmutat mondjuk egy európabajnoki címet, vagy egy erős protekciót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!