Magyarország fog valaha is olimpiát rendezni?
Magyarország biztos, hogy nem, mivel olimpiát városnak ítélik oda nem országnak.
A többiek szépen leírták az akadályokat én még hozzátenném azt is, hogy a NOB biztos nem ítélné magyar városnak a rendezés jogát. Én mindig csodálkozom a döntésen, pl. London most fog 3x olimpiát rendezni, Rió pedig szerintem biztonsági szempontból érdekes választás. Meg gondoljunk bele, 2001-ben amikor Schmitt Pál indult a NOB elnöki posztjáért, a 4. helyen végzett, pedig alelnök volt. Hiába voltunk ott 1986-tól az olimpián, hiába vagyunk sportnagyhatalom, mégsem választottak meg magyar embert a NOB elnökének. Szerintem ugyanez lenne ha rendezni szeretnék olimpiát..
gondolkodtam már rajta, hogy miért kell ennyi stadion, "fapados" olimpiát (foci VB-t, stb.) nem-e lehetne rendezni.
Miért kell 50 ezres stadion egy focimeccshez? Ha a pálya mérete megfelelő, nézők nélkül is meccs a meccs...
Ugyanaz a többire is. Hotelek, utak, lelátók nélkül is ugyanaz a sportoló lesz a győztes...
A foci-VB rendezését is el akarták venni Dél-Afrikától, mert fejletlen az infrastruktúra. De attól még meg lehet rendezni az eseményt, ha nincs néző...
Ront a helyszín megítélésén, persze, de nem elengedhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!