Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » A műkorcsolyát jellemzi a...

A műkorcsolyát jellemzi a dopping?

Figyelt kérdés
a hugom műkorcsolyázik és sok helyről hallunk dopping ügyeket, főleg a tornász lányok miatt.
2011. jún. 15. 12:54
 1/4 °:Amigo:° ***** válasza:

Egy bizonyos szint fölött minden sportágban elengedhetetlen.

Élsport nem létezik teljesítményfokozás nélkül. Semmilyen sportágban !

Ennek számos változata van, nem kell rögtön NDK úszónőnek lenni....

Savasodás csökkentésére, kitartás, erősebb és gyorsabb izomösszehúzódás létrehozására,oxigéntranszport és oxigénfelvétel növelésére mind megvannak a megfelelő eszközök. (a koffein is doppinglistás és számos influenza elleni szer például)

Mindez nem különösebben veszélyes, ha megfelelő szakmai és orvosi háttér áll rendelkezésre.

Nem kell aggódni szerintem emiatt, a műkorcsolya nem ezért veszélyes. :-)))

2011. jún. 15. 13:34
 2/4 °:Amigo:° ***** válasza:
...sőt most mondhatnám, hogy számos szteroid segít az ízületeket ért káros behatások csökkentésében, a csonttörés elkerülésében, stb... tehát még hasznos is egy bizonyos pontig.
2011. jún. 15. 13:36
 3/4 anonim ***** válasza:
MINDEN élsportoló doppingol, ez része a játéknak. (műkorinál inkább koncentráció növelése lehet a cél, mint a f1-ben vagy a sakkban..)
2011. jún. 15. 16:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezért ne hagyja abba a húgod a korcsolyázást! A torna egészen más sportág, ott mindent megtesznek az edzők, hogy megtartsák a gyerekek versenysúlyát, illtve növeljék a teljesítőképesség határait. Nem tudom mi van igazán magas szinten, de szerintem nem hasonlítható a tornás ügyekhez.
2011. jún. 22. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!