Mi a bajom, mert voltam aminap karate versenyen és midnig ha versenyen vagyok akkor fáj a hasam vajon miért?
Figyelt kérdés
2011. febr. 19. 20:35
2/6 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, nekem is ilyenem van ha ideges vagyok, de ha rostost iszok akkor jobb:)
3/6 tigress válasza:
Stressz, lámpaláz, idegesség. Eléggé természetes reakció a versenyre, csak épp gyöngiti a testet, felkészültség szempontjából. Talán nem fájna a hasad, ha nem traumának vennéd a gondolatot, hogy netán elveszitheted a versenyt. Gondolom én, legalábbis.
4/6 anonim válasza:
Szerintem ha még megadnál pár adatot jobban körül lehetne járni a kérdést. Nemed, hány éves vagy, mióta karatézol, milyen gyakran versenyzel, hogy meg a karate neked, nagyon lelkesen csinálod-e vagy csak azért mert a szüleid szeretnék ilyenekre gondoltam? Én TaeKwonDo-ztam régen és minden verseny előtt már egy héttel csak azon idegeskedtem, szóval én nem voltam egy versenyző alkat, lehet ez is ahogy az előttem szólók írták.
5/6 anonim válasza:
Kaptál egy gyaku zukit hasra? :P
6/6 kimirszen válasza:
Felfokozott izgalmi állapotban megnövekszik a gyomor sósav képzése, ez válthat ki gyomorégést, vagy a felmaródás következtében kisebb vérzéseket, gyomor fájdalmat.
Javaslom, hogy ne igyál ilyenkor savas italokat (gyümölcslevek, szénsavas üdítők, alkohol). Inkább egy kis tej, vagy több víz. Kerüld a csípős ételeket. Esetleg megpróbálhatsz savkötő tablettát, napi 1x1 Nolpaza, vagy Noacid. Most voltam gastroenterologia gyakorlaton, ezek a leggyakrabban alkalmazott savkötők. Beszélj a háziorvosoddal, lehet hogy csak vényre kaphatod meg a patikában. Egy próbát megér, az elnyúló gyomorbántalmaknak csúnya szövődményei vannak (fekélyesség, rosszindulatú átalakulás, Barret oesophagus, stb...) nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jobbulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!