Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mi a bajom, mert voltam...

Mi a bajom, mert voltam aminap karate versenyen és midnig ha versenyen vagyok akkor fáj a hasam vajon miért?

Figyelt kérdés
2011. febr. 19. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem csak idegesség.
2011. febr. 19. 23:00
 2/6 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, nekem is ilyenem van ha ideges vagyok, de ha rostost iszok akkor jobb:)
2011. febr. 19. 23:27
 3/6 tigress válasza:
Stressz, lámpaláz, idegesség. Eléggé természetes reakció a versenyre, csak épp gyöngiti a testet, felkészültség szempontjából. Talán nem fájna a hasad, ha nem traumának vennéd a gondolatot, hogy netán elveszitheted a versenyt. Gondolom én, legalábbis.
2011. febr. 22. 08:49
 4/6 anonim válasza:
Szerintem ha még megadnál pár adatot jobban körül lehetne járni a kérdést. Nemed, hány éves vagy, mióta karatézol, milyen gyakran versenyzel, hogy meg a karate neked, nagyon lelkesen csinálod-e vagy csak azért mert a szüleid szeretnék ilyenekre gondoltam? Én TaeKwonDo-ztam régen és minden verseny előtt már egy héttel csak azon idegeskedtem, szóval én nem voltam egy versenyző alkat, lehet ez is ahogy az előttem szólók írták.
2011. febr. 23. 08:44
 5/6 anonim válasza:
Kaptál egy gyaku zukit hasra? :P
2011. febr. 24. 16:18
 6/6 kimirszen válasza:

Felfokozott izgalmi állapotban megnövekszik a gyomor sósav képzése, ez válthat ki gyomorégést, vagy a felmaródás következtében kisebb vérzéseket, gyomor fájdalmat.

Javaslom, hogy ne igyál ilyenkor savas italokat (gyümölcslevek, szénsavas üdítők, alkohol). Inkább egy kis tej, vagy több víz. Kerüld a csípős ételeket. Esetleg megpróbálhatsz savkötő tablettát, napi 1x1 Nolpaza, vagy Noacid. Most voltam gastroenterologia gyakorlaton, ezek a leggyakrabban alkalmazott savkötők. Beszélj a háziorvosoddal, lehet hogy csak vényre kaphatod meg a patikában. Egy próbát megér, az elnyúló gyomorbántalmaknak csúnya szövődményei vannak (fekélyesség, rosszindulatú átalakulás, Barret oesophagus, stb...) nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jobbulást.

2011. febr. 27. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!