Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » A mai ausztrál időmérőt...

A mai ausztrál időmérőt elnézve biztos, hogy megérte a Red Bullnak Sergio Perezt lecserélni Liam Lawson-ra? Katasztrofális teljesítményt nyújtott Andrea Kimi Antonelli-vel együtt.

Figyelt kérdés

márc. 15. 19:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

De jó, hogy fél versenyhétvége után temetik az embert. Doohan-t is mindenki temette a tavalyi egyetlen futama után, aztán most meg egész szépen helyt állt.

Amúgy meg bár Lawson szerintem nem volt a legjobb választás, hagyni kellett volna tanulni a kiscsapatnál, de vesztenivalójuk nem volt Perez lecserélésével. Ha Lawsonnak nagyon nem megy, akkor keresnek mást.

márc. 15. 21:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én Lawsonon meg sem lepődök, Gasly, Albon és Perez után szinte kötelező papírforma, hogy ő is "elfelejtsen vezetni' és bucira legyen verve nem csak Max, hanem a fél mezőny által. Az említett pilóták is mind bizonyították előtte vagy utána, hogy amúgy nem rosszak, sőt, a Red Bullnál meg halomra betliztek és véreztek el. Amikor leigazolták tavaly év végén Lawsont, ott kvázi halálos ítéletet is mondtak a pályafutására.

Antonelliben meg mai napig nem értem mit látnak sokan, Verstappennhez hasonlítgatják, csodagyereknek lett kikiáltva, hát amit eddig láttam tőle, az nem hogy nem szájtátós, de még erős közepesnek se nevezném. Tavaly is azzal debütált szabadedzésen, hogy két kör alatt falba tette. Persze, fiatal és új neki minden, de akkor se érzem benne at az áttörő erőt amit a legjobbaknál szokás. Majd meglátjuk.

márc. 15. 22:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Antonelli autóját ketté tépte a rázókő azonnal. Előtte valaki kavicsot vitt a pályára, ő ráment a rázókőre ami tele volt kövekkel, és ezt nem bírta el a padlólemez. Kettétört. Lehet pont néhány nagyobb kő sodródott elé, vagy ha pár centivel máshogy megy, akkor megússza, balszerencse. A közvetítésben látszott is, hogy az autó alja folyamatosan éri a betont a törés miatt. Tehát neki esélye sem volt.
márc. 15. 22:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Antonellitől szerintem egy ideig nem várnak sokat. A Mercedes most megpróbálkozik egy olyasmivel, mint amit a Red Bull csinált Verstappennel. Bevállalják, hogy a jobbára még F2-ben vagy kiscsapatnál tanulandó készségeket az ő autójukban versenyezve tanulhassa meg a fiatal, sok hiba árán, de cserébe pár évvel később náluk kezdi majd teremni a babérokat a jövő vélt nagy csillaga.

Ugyebár anno Verstappen is kissé kétséges volt az első egy-két évében. Mármint voltak hatalmas villanásai, de közben rengeteget hibázott. Első évében a Toro Rossónál a szintén újonc Sainz volt a csapattársa, az időmérőkön egyik sem tudott a másik fölé kerekedni, a pontversenyben is nagyrészt azért végzett előrébb Verstappen, mert Sainz alatt rengetegszer megadta magát a technika. Aztán bekerült Ricciardo mellé, aki akkoriban még határozottan jó formában volt (kb. mint most Russell), de további két évébe telt eljutni oda, hogy rendszeresen verni tudja őt.

márc. 16. 01:37
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem inkább az a fura, hogy az emberek mennyire érzelmi alapon döntenek. Eddig mindenki istenítette, most egy időmérő alapján már le van írva nullára.

Update: Andonelli pl. versenyen nem ment rosszat, Russell után ért célba, hozta a kötelezőt a tapasztaltabb és nem kispályás csapattárs mellett.

márc. 16. 13:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Mindentől függetlenül én eleve olyan TOP csapatba mint a Red Bull nem tennék Verstappen mellé sem újonc, sem "alfahím" pilótát. Igazából egy Perez 2 kellene, aki nem világbajnok alkat, de stabilan hozza a pontokat.
márc. 16. 13:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Antonellivel mi a baj? A 4. helyen ért célba, Russel mögött. Simán hozza azt már a legelső versenyén, mint amit Hamilton hozott a Mercedesben. Katasztrofálisnak titulálni, mert újoncként nem adott kört Norrisnak és Verstappennek, ez most komoly?!

Lawson is hozza azt, mint Perez. Ha így nézzük, a csapat nem vesztett semmit a cserével. Viszont pereznek sorozatosan sok futama, több szezonban volt pocsék. Lowsonról ezt kijelenteni egy verseny alapján totális inkompetenciára és butasárga utal. Cunoda jobban megérdemelte volna azt a helyet, de még messze nem temetném Lowsont.

"...egy Perez 2 kellene, aki nem világbajnok alkat, de stabilan hozza a pontokat."

Így van, egy Bottas kaliberű pilóta kellene mellé, aki nem a 17.-18. helyen bóklászik pontok nélkül, hanem hozza a 3., 4., 5. helyeket. Azaz nem rivalizálnak, nem egymás elől veszik el a pontokat. Csak ez nem ilyen egyszerű. VER annó Albont is agyonverte, most meg elég jól teljesít a Williamsben. Lowsonról még nem igazán lehet tudni egy rossz hétvége után, hogy milyen lesz.

márc. 16. 13:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk Cunodának adnék egy esélyt, ha Lawson nem teljesít, ő pedig igen. Mondjuk kapna 3-6 versenyre való ülést.
márc. 16. 17:02
 9/11 A kérdező kommentje:

Végül Antonelli szépen behozta a Mercit a 4. helyen. :O

De jár a taps Albonnak és Hülkenbergnek is, elég szép teljesítményt nyújtottak.

Cunoda érdemelné meg szerintem Lawson helyét a Red Bullban...

márc. 16. 17:30
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Lawson tündérmeséje eleve érthetetlen. Fél év alatt “kiütötte” Ricciardót és Perezt úgy, hogy semmit nem tett le az asztalra. Jó helyen volt jó időben és ennyi. Neki idén vége lesz. Az a Red Bull 100%ig Verstappenre van optimalizálva, és mellette a tapasztaltak is elvéreztek. Lawsonnak esélye se lesz.
márc. 16. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!