Elvehetik Imane Khelif aranyérmét?
Olvastam, hogy egyébként nagyon helyesen eltiltották a két biológiailag férfi bokszoló, 1)Imane Helif és Lin Ju-Ting részvételét a belgrádi világbajnokságtól a Nemzetközi Boxszövetség. Boxoljanak csak női versenyzők a nők közt. 2)másrészt az algériai bunyós által 46 másodperc alatt szinte kivégzett olasz Angela Carini megkapja az olimpiai bajnokoknak járó jutalmat az IBA-tól. Ennek a százezer dollárnak a fele a sportolót illeti, míg a nemzeti szövetségük 25 ezer dollárt, az edzőjük pedig 25 ezer dollárt kap
De lehet elveszik az Olimpiai aranyat is? [link]
"Bár az olimpiának vége, az algériai bokszoló, Imane Helif botránya továbbra sem csillapodik. Az 1996-os atlantai olimpia magyar bajnoka, Kovács István markáns véleményt fogalmazott meg.
„2022. május 24-én érkezett meg Helif vizsgálatának az eredménye, amelyet egy törökországi laborban végeztek el” – mondta az 1996-os olimpia ökölvívó bajnoka, Kovács István. „Én akkor a nemzetközi szövetség főtitkára voltam, ezért is kaphattam meg ezeket a dokumentumokat.
Ez a teszt már azt bizonyította, hogy Helif teste, génállománya XY-kromoszómákat tartalmaz. Ez a tény az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem felel meg a női nemnek."
Szerinted el kellene venni?
Remélem csak költői kérdésnek fogod gondolni.
Nem fogják elvenni. Ez nem az első olyan eset, amikor probléma volt abból, hogy valaki férfiasabb, mint a többi (biológiailag). Az egyik atlétikai szám összes dobogósát kizárták az olimpiákról Brazília után, de az érmét egyiknek sem vették el. Akkor itt sem veszik el. Más olimpiai számokban, ha férfiasabb biológiával rendelkezel, bannolnak örökre, pedig ott nem érnek egymáshoz. Itt valami orbitális hiba történt, hogy egy kontakt sportban nem élnek azok az ellenőrzési módok, mint a többi számban. Főleg azok után, hogy már párszor kizárták sporteseményről, vagy, hogy nem is tudtak neki női partnert találni az edzések során, csak férfit.
Ha lesz box, biztos, hogy más szabályok lesznek. De utólag ebbe már nem fognak beleszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!