Mi a végső következtetés az olimpiai érmeink száma és az élsportra költött állami pénzek közötti összefüggést illetően? El kell venni a támogatásokat vagy még többet kell majd beletolni?
Figyelt kérdés
Vagy ez az olimpia így teljesen elfogadható volt a sikereket és kudarcokat illetően és minden maradjon a régiben?aug. 10. 19:05
A kérdező szavazást indított:
Az állam szálljon ki az élsport finanszírozásából, a sportszponzorálás az üzleti szféra dolga
Ilyen infláció mellett több pénzt kellene költeni az olimpikonjaink felkészülésére a jobb eredményekhez
8 szavazat
1/8 anonim válasza:
13. helyen vagyunk a táblázatban. Kanada van előttünk, mögöttünk Spanyolország
A rettegett románok és ukránok sehol.
Mi kéne még. Előzzük meg a 80 milliós Németországot?
2/8 anonim válasza:
Szerintem 1-2 sportra kellene maximálisan rágyúrni, amiben sok versenyszám van és lehet halmozni az érmeket. Az üzbégek pl. csak küzdősportokban nyerik az aranyérmeket.
3/8 anonim válasza:
Nem kéne ellopni a papíron sportra fordított lóvét, ennyi az egész titka.
4/8 anonim válasza:
Statisztikailag nagyjából ugyanazokat az érem és pontszámokat hozzák a sportolók, és az országok rangsorában is jó helyeken végzünk, vagyis a finanszírozási rendszer nagyjából a helyén van.
A pénzjutalmak viszont nem biztos hogy a jobb helyezésre ösztönöznek és túlságosan gavallérosnak tűnnek. Egy lengyel olimpikon 9 millát kap az aranyért, de egy spanyol is "csak" 36 milliót
6/8 anonim válasza:
Egy adóforintot nem érdemelne egyik olimpikon sem!!!!
7/8 anonim válasza:
Én adóforintjaim mehetnek. Nekem még többet is megér. Jobban rá kéne gyúrni a gyereksportokra, mindenkinek meg kéne találni miben a legjobb, és valódi sportra ösztönző környezetet kell koalakítani, mert jelenleg szinte csak a szülőkön múlik a dolog,hogy valakiből lehet-e valami. Simán erre költenék többet.
8/8 anonim válasza:
Magyarországon szerintem piaci alapon nem működőképes a sport. Még a népszerűek sem, mint a foci, a rétegsportok, amikből rendes belföldi bajnokságok vagy versenyek sincsenek, meg végképp. Ha azt akarjuk, hogy a sportolóink ott legyenek és jól szerepelnenek az olimpiákon, akkor le kell nyelnülk, hogy ezt jelenleg csak állami támogatással lehet biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!