“Az állami költségvetési kiadások 2,0 százalékát tesz ki nálunk a sport, míg az EU átlaga 0,8 százalék.” Megér ennyit az éremhajszolás?
“Magyarország tehát gazdaságának erejéhez képest példátlanul sokat költ sportra az EU-ban, a második legtöbbet költő svédeknél is csupán a fele az ilyen célú kiadások aránya a költségvetésben”
“A magyar költekezés 2014 után indult be igazán, és páratlan egész Európában. Sajnos ezzel nem járt együtt a magyar társadalom egészségének vagy akár csak sportolási szokásainak változása, ahogy a sporteredmények sem javultak. “
A gazdagabb országokban magasabb a GDP, míg a felkészülés költsége kb. ugyanaz.
Le lehet építeni a sportot de akkor majd azért fognak nyivákolni, hogy a rhadéKorbán tönkretette a nemzet sportját!
4:
Szóval a tanárok, a bírósági alkalmazottak vagy a szakápolók esetén a költségvetés teljesítőképességéhez kell szabni a ráfordításokat, a sportolók esetén viszont a nyugati ráfordítások értékéhez? Kerül amibe kerül?
Hát nem tudom, én még nem láttam tüntetést azért, hogy a kormány emelje meg a sportszövetségek költségvetését, hogy több érem legyen az aktuális világversenyen, de lehet h elkerülte a figyelmem és szokott lenni ilyen.
Nem látom értelmét az ilyen mértékű támogatásoknak, mert az élsport csak a jéghegy csúcsa. Semmi köze a népegészségügyhöz. Attól még nem lesz egy társadalom sportosabb, egészségesebb, mert néhány ember aranyérmeket halmoz, és már az sem megy. Az emberek attól nem lesznek egészségesebbek és nem fognak többet sportolni, mert nyernénk tíz aranyat egy olyan sportágban, amely amúgy senkit nem érdekel.
Semmi értelme ennek, önbecsapás, üres melldöngetés, semmi több. Ráadásul teljesen érdektelen sportágakra mennek el ezek a támogatások, ami a magyar embereket sem érdekli, a legkevésbé sem. Ha nincs olimpia, senkit nem érdekel a vívás meg a kajak-kenu. Négy évente hazudjuk azt magunknak, hogy érdekel minket, de senkit nem érdekel. És már ezekben sem aratunk. Semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!