Ki az a hat magyar sportoló, akik még Márton Vivianánál is fiatalabban lettek olimpiai bajnokok?
Én kettőt tudok hirtelen: Egerszegi Krisztina és Ónodi Henrietta.
A többire én is kíváncsi vagyok :)
Egerszegi Krisztina – Úszó
Kor: 14 év és 41 nap
Olimpia: 1988, Szöul
Versenyszám: 200 méteres hátúszás
Megjegyzés: Egerszegi Krisztina a legfiatalabb magyar olimpiai bajnok, aki a szöuli olimpián nyerte el aranyérmét.
Puskás Ferenc – Labdarúgó
Kor: 18 év és 114 nap
Olimpia: 1952, Helsinki
Versenyszám: Labdarúgás
Megjegyzés: Puskás az 1952-es helsinki olimpián szerzett aranyérmet a magyar labdarúgó-válogatott tagjaként.
Kovács Ágnes – Úszó
Kor: 17 év és 310 nap
Olimpia: 2000, Sydney
Versenyszám: 200 méteres mellúszás
Megjegyzés: Kovács Ágnes aranyérme a 2000-es sydney-i olimpián született meg, ahol a 200 méteres mellúszásban diadalmaskodott.
Németh Miklós – Atléta (gerelyhajítás)
Kor: 19 év és 277 nap
Olimpia: 1976, Montreal
Versenyszám: Gerelyhajítás
Megjegyzés: Németh Miklós gerelyhajítóként nyert aranyérmet Montrealban.
A hatodik pedig:
Hajós Alfréd – Úszó
Kor: 18 év és 18x nap
Olimpia: 1896, Athén
Versenyszám: 100 méteres gyorsúszás
Megjegyzés: Hajós Alfréd az első magyar olimpiai bajnok, aki (az első újkori olimpián) Athénban nyerte el aranyérmét (akkor még ezüstérmet, hiszen akkor még az járt az 1. helyezettnek).
Nem tudom honnan másoltad az adatokat, de némelyik igencsak téves.
Puskás '27-ben született, tehát 1952-ben 25 éves volt, nem 18.
Kovács Ági '81-ben született, tehát 19 éves volt 2000-ben, nem 17.
Németh Miklós 30 éves volt Montreálban, mivel '46-os születésű.
Egerszegi Krisztinát és Ónodi Henriettát már említették itt, két olimpiai bajnokot tudok felsorolni
Szőke Katalin még nem volt 17 éves 1952ben, amikor a 100m gyorsúszást megnyerte + a 4×100 as váltó tagjaként is aranyérmes volt
Hajós Alfrés 18 évesen nyerte Magyarország első olimpiai aranyérmeit az újkori olimpiák történetében
Egerszegi Krisztina 1988
Szőke Katalin 1952
Wladár Sándor 1980
Kárpáti György 1952
Ónodi Henrietta 1992
Hajós Alfréd 1896
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!