Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mik azok az olimpiai pontok,...

Mik azok az olimpiai pontok, és hol vannak számon tartva?

Figyelt kérdés

Gyakran hallani kevésbé ismert magyar sportolóktól, hogy "örülök hogy pontszerző helyen végeztem", vagy szövetségektől, hogy "egy éremmel és 2-3 pontszerző hellyel elégedettek lennénk". Azt is tudom, hogy a 4-5-6. helyezéseket hívják pontszerzőnek.

Arra lennék kíváncsi, hogy ezeket a bizonyos pontokat ki és hol vezeti, mit lehet velük csinálni? A magyar wikipedián található szórványos említéseken kívül semmit nem találok róla. Vagy nincs is köze a NOB-hoz, és egy belsős magyar találmány/sportkommunikációs fogás volna csupán?

aug. 9. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
aug. 9. 11:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Az imprex.hu nevű "hírportál" felügyeli és könyveli az olimpiai pontversenyt?
aug. 9. 11:47
 3/7 anonim ***** válasza:
33%
Van hivatalos olimpiai weboldal, ha az nem tetszik.
aug. 9. 12:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Felesleges kamuzni, a hivatalos olimpiai weboldalon semmi nyoma pontoknak, természetesen én is ott kezdtem a keresést. Egyelőre a leghalványabb jelét nem találtam annak, hogy ez a pontosdi a magyar sajtón kívül bárhol létezne.
aug. 9. 13:29
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Sehol, ez csak egy hülye magyar szokás még a 80-as évek végéről, a Kádár-rendszerből. Ebből is látszik, mennyire a múltban él a magyar sportvezetés és -újságírás.
aug. 9. 13:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen, csak olimpiai éremtáblázat van.
aug. 9. 14:26
 7/7 anonim ***** válasza:
39%
Olyan pontok, amik a lőtéri kutyát se érdekli. Magyar viszonylatban arra jók, hogy el tudjuk adni a semmit, holott ami igazán ér valamit az az aranyérem, a többi sapka szart se ér.
aug. 9. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!