Mik azok az olimpiai pontok, és hol vannak számon tartva?
Figyelt kérdés
Gyakran hallani kevésbé ismert magyar sportolóktól, hogy "örülök hogy pontszerző helyen végeztem", vagy szövetségektől, hogy "egy éremmel és 2-3 pontszerző hellyel elégedettek lennénk". Azt is tudom, hogy a 4-5-6. helyezéseket hívják pontszerzőnek.
Arra lennék kíváncsi, hogy ezeket a bizonyos pontokat ki és hol vezeti, mit lehet velük csinálni? A magyar wikipedián található szórványos említéseken kívül semmit nem találok róla. Vagy nincs is köze a NOB-hoz, és egy belsős magyar találmány/sportkommunikációs fogás volna csupán?
aug. 9. 11:26
2/7 A kérdező kommentje:
Az imprex.hu nevű "hírportál" felügyeli és könyveli az olimpiai pontversenyt?
aug. 9. 11:47
3/7 anonim válasza:
Van hivatalos olimpiai weboldal, ha az nem tetszik.
4/7 A kérdező kommentje:
Felesleges kamuzni, a hivatalos olimpiai weboldalon semmi nyoma pontoknak, természetesen én is ott kezdtem a keresést. Egyelőre a leghalványabb jelét nem találtam annak, hogy ez a pontosdi a magyar sajtón kívül bárhol létezne.
aug. 9. 13:29
5/7 anonim válasza:
Sehol, ez csak egy hülye magyar szokás még a 80-as évek végéről, a Kádár-rendszerből. Ebből is látszik, mennyire a múltban él a magyar sportvezetés és -újságírás.
6/7 anonim válasza:
Nincs ilyen, csak olimpiai éremtáblázat van.
7/7 anonim válasza:
Olyan pontok, amik a lőtéri kutyát se érdekli. Magyar viszonylatban arra jók, hogy el tudjuk adni a semmit, holott ami igazán ér valamit az az aranyérem, a többi sapka szart se ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!