Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mitől olyan jók az amerikai...

Mitől olyan jók az amerikai vizilabdás nők?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy az USA-ban még csak profi bajnokság sincs.

Milyen klubokban jatszanak az amerikai válogatott tagjai, hogy ilyen jók?

aug. 8. 01:57
A kérdező szavazást indított:
Mert…
Nem tudom
Csak
7 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
27%
A vizilabdát főleg a nőit a világon pár országban játsszák csak. Nem kell bajnokság meg ilyenek ahhoz hogy valakinek világverő csapata legyen. Csak pár lelkes amatőr játékos kell meg jó edzők.
aug. 8. 04:43
 2/16 anonim ***** válasza:
66%

Van egy 185 centis, hosszú végtagokkal rendelkező vikágklasszis kapusuk, a csapat nagyon gyorsan és dinamikusan játszik, mint az amcsi úszónők az olimpiákon ők is gyorsan úsznak a ráúszásokban is főleg, kifejezetten jó a lábtempójuk, nehezen tudják őket lenyomni a víz alá stb.

Sokan közülük pl. a Standordi Egyetem csapatában játszik vagy Los Angeles, UCLA. Vannak légiósaik is Magyarországon (UVSC csapatban) meg 2-en a görög bajnokságban (az Ethnikos Piraeus és Olympiacos Piraeus klubban)

aug. 8. 06:02
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Hú, azért ennyire ne nézzünk le semmilyen sportot, hogy egy jó genetika, meg 10 amatőr majd agyondominál mindenkit...

Egyetemi szintű (NCAA) bajnokság van, kb 100 csapattal összesen, és egyetemi szinten nevelnek egy elit sportoló tömeget. Nőknél népszerűbb a sport, férfiaknál azért jobban elhúzza a sportoló tömeget a kosár, amerikai foci, baseball, hoki. De azért a férfi csapat is egyre erősebb, most pl elődöntőbe kerültek az olimpián.

Az USA-ban amúgy minden sportra jellemző, hogy ha az egyetemen hozzányúlnak, ott klasszisokat nevelnek. Hatalmas a merítés, és legmagasabb színvonalú a felkészítés. (Taktikai, fizikális, mentális szinten is).

aug. 8. 07:01
 4/16 MGéza ***** válasza:
100%
Vannak bizonyos sportok az USA-ban amelyek kimondottan női sportnak számítanak, a férfiakat elszívja a pénzesebb látványsport, a női sportoknak nincs akkora nézettsége, renoméja. Míg a férfiaknál jellemzően abból lesz vízilabdázó aki nem elég gyors sima medencés úszónak, addig a nőknél komoly bajnokság van, ugyanez igaz a futballra is.
aug. 8. 08:31
 5/16 anonim ***** válasza:
45%

közel 300 millió lakosból válogatják őket össze míg a magyarok csak 9,5-ből.

Az sem mind1

aug. 8. 08:46
 6/16 anonim ***** válasza:
31%
Szó szerint semmi más dolguk nincs az életben, mint edzeni.
aug. 8. 11:02
 7/16 anonim ***** válasza:
31%
Mondjuk most nem igazán voltak jobbak a magyaroknál.
aug. 8. 11:13
 8/16 A kérdező kommentje:

7;

Úgy értettem h ahhoz képest egész jók, hogy még csak profi bajnokságuk sincs otthon, csak egyetemi, ha jól értem.

aug. 8. 11:49
 9/16 MGéza ***** válasza:
31%
#8: Az amerikai egyetemi bajnokság elég magas színvonalú, viszont Európában sokáig hanyagolták a női vízilabdázást, mióta komolyabban veszik elég keményen felzárkóztak a USA mellé. Ugyanez igaz a labdarúgásra is.
aug. 8. 12:07
 10/16 anonim ***** válasza:
31%
Nagy a merítés tudnak válogatni míg mi kis ország vagyunk.
aug. 8. 13:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!