Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mik a vivas alapok egy gyereknek?

Mik a vivas alapok egy gyereknek?

Figyelt kérdés

Udv!

Szeretnem ha a fiam vívna, versenyszeruen. Erre szeretnem felepiteni ot.

En sajnos nem ertek a vívashoz de mindig is szerettem, csak felettem mar el telt az ido alapon nem mentem beiratkozni! Kerdesem, mit tudnek tenni hogy felkeszitsem addigra amig beiratom?

Meg kicsi nagyon ne nezzetek hulyenek csak masfel eves, de szeretnem hogy el sportolo legyen es erre szanja az eletet, az mas kerdes hogy o is szeretne ezt de az majd elvalik!

Vannak olyan dolgok amiket mar most gyakorolhat?

aug. 2. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Szerencsétlen gyerek.....
aug. 2. 19:56
 2/6 anonim ***** válasza:

A vívás a párbajtőrvívást, a tőrvívást és a kardvívás foglalja magába.

Nem ajánlott másfél évesen elkezdeni, ha nagyon sikeres lesz, az sem feltétlenl számít, lehet, 10 - 15 évesen megunja és eldobja a pengét, sőt valószínű.

aug. 2. 20:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Először is, azzal csak tönkreteszed a gyereked életét, ha ráerőlteted a saját meg nem valósult álmaidat. Másodszor is, a vívás pont az a sportág, amit egyáltalán nem kell korán elkezdeni. Kíváncsiságból rákerestem pár olimpiai bajnok vívóra, mind 7 és 13 éves koruk között kezdtek el vívni. Szilágyi Áron konkrétan három egyéni olimpiai aranyat nyert úgy, hogy 9 évesen kezdte el a sportot. Úgyhogy ne akard a másfél éves gyerekedet már most vívónak nevelni. Ebben a korban annyit tehetsz a cél érdekében, hogy megpróbálod vele megszerettetni a mozgást, például naponta elviszed a játszótérre, vagy elmész vele kirándulni, focizol vele a kertben, stb. Ráérsz kipróbáltatni vele a vívást kisiskolás korában.
aug. 2. 20:30
 4/6 A kérdező kommentje:

3as!

Ez nem az a klasszik eset amikor az apuka ra erolteti a meg nem valosult almat a gyerekre, en nem ez vagyok, 30evesen jott ram eloszor hogy vivnek, de nyilvan itt semmi alomrol nem beszelunk!

Viszont hiszek abba hogy ha egy gyereket korulveszi a sportag akkor megszereti, es erdekelni fogja, ha nem akkor nem, majd valaszt masik sportot!

Azt hogy irtam hogy masfel eves nem arra gondoltam hogy azonnal kirakom a pastra es hadonasszon maganak, inkabb valami mas elo ezdesre gondoltam akar ritmus fejlesztes, vagy beallas gyakorlas, ugralas stb

aug. 2. 20:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Másfél éves korban az, hogy minél kevesebbet botoljon meg a páston.
aug. 3. 10:11
 6/6 anonim válasza:

Hivatalosan 9 éves kortól kezdhető el, az én lányom is kivételesen kezdhette el 8 évesen. Ennek elég sok oka van, de csak egy lényegeset mondok: a kardot el is kell bírni, ugyanis nem könnyű. Ez egy taktikai sport, elég érettnek kell hozzá lenni.

Ezzel együtt egy szülő sem determinálhatja a gyermekét arra, hogy a saját álmait teljesítse be. Jelesül, hogy a fiad élsportoló legyen. És már a sportot is kiválasztottad neki... Kezdd el inkább te, rengeteg amatőr klub van.

aug. 25. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!