Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Vívásban mitől függ hogy hány...

Vívásban mitől függ hogy hány ponttal nyer valaki?

Figyelt kérdés
A legtöbb esetben 15 pont kell úgy látom, de van olyan eredmény ahol 14, 13, sőt a most kikapó magyar versenyző egyiptomi ellenfele mindössze 8 ponttal is győztes lett. Mitől függ mennyi kell?

júl. 28. 22:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
3×3 percig tart, ha lejár az idő, az nyer aki épp vezet, mindegy hány pontja van. Ha döntetlen, akkor van 1 perc ráadás, az nyeri aki az első tust adja. Ha döntetlen marad a ráadás 1 perc alatt is, akkor kisorsolják a győztest
júl. 28. 22:10
 2/7 Psycho ***** válasza:
100%

#1 teljesen jól leírta. Annyit tegyünk hozzá, hogy 15-nél tovább nem megy. Szóval négy nyerési lehetőség van:

1) beviszel az ellenfelednek 15 tust.

2) ha nem viszel be annyit, akkor a 3x3 perc végén több találot vittél be, mint az ellenfeled

3) ha a 3x3 perc után döntetlen, akkor 1 perc hosszannítás, és "aranygól": beviszel egy találatot akkor egyből nyersz

4) ha a 3x3 perc után döntetlen, és az 1 perc alatt sincs tus, akkor a kedvezményezett nyer.

Ez annyit jelent, hogy a 3x3 perc után sorsolnak, és akit kidob a gép, az nyer, ha nincs találat az 1 perces hosszabbításban.

júl. 28. 22:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönőm szépen mindkettőtöknek! Ma is okosabb lettem. :)
júl. 28. 22:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Most mar nem mindenhol van 3x3perc

Kardnal nincs, felesleges is, mert nagy a talalati felulet es van egyuttes. Igy mindig elerik a 15ot. Ott 2 "felido" van. Ha jol neztem 8 pontnal szunet.

júl. 29. 08:23
 5/7 anonim ***** válasza:
53%
Sorsolnak? Pedig reménykedtem benne, hogy a sorsolás már régen kiveszett az élsportból
júl. 29. 09:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem sorsolnak, úgy tudom. Azé a kedvezményezettség, (a kedvezményezettet kell megszúrnia/megvágnia az ellenfélnek,abban az esetben, ha az idő lejár) aki a ranglistán előbb van.
júl. 30. 13:54
 7/7 Psycho ***** válasza:

#6, bocsánat, ki kell javítsalak. Egészen biztosan sorsolnak, ez a közvetítések során is elhangzott.

A világranglistának a párbajtőrben a passzív játéknál van szerepe.

Ha egy percig nem esik tus, mindkét fél sárgalapot kap.

Ha megint van olyan az asszón belül, hogy további 1 percig nincs tus, akkor újabb sárga, és 1-1 pont ide is, oda is.

A harmadik ilyen "1 percig nincs tus" esetben van az hogy vége az asszónak, és:

- az nyer aki vezet

- ha viszont egyenlő az állás, akkor az nyer, aki a világranglistán előrébb van.

júl. 30. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!