Vajon ugyanannyi olimpiai érmet nyernének a sportolóink, ha nem járna utána egy fillér jutalom sem?
Vajon ugyanennyi ember dolgozna napi 8 órát, ha nem lenne fizetés?
Nyilván egyik oldalról nézhetjük úgy, hogy kevésbé lenne vonzó az olimpiai szereplés, de szerintem annak nagyobb a jelentősége, hogy a legtöbb sportolónak lehetetlen lenne finanszírozni egy olimpiai szintű felkészülést a saját sportjában, ha azt tisztán önköltséges "hobbiként" kellene kezelnie.
Én igazából csak az állami pénzjutalmak megszüntetésére gondoltam, a szponzori pénzeket, reklámbevételeket ugyanúgy megkapnák, meg ugye az egyes sportágak szövetségei és a klubok szerveznék a felkészülést. Persze nem vagyok naiv, Magyarországon a nagypolitika mindig is boldogan fogja az állami költségvetésből finanszírozni az élsportolókat, mert az emberek Rákosi óta hozzá vannak szokva hogy kerül amibe kerül de a sportsikerek fontosabbak mint az hogy normális legyen az egészségügy vagy az oktatás.
Versenyszellemről hallottál már? Egy élsportolóba eleve azt nevelik bele, hogy a második, az senki. Csak az első a valaki.
A torna végén persze megelégednek az elért eredménnyel, de amíg tart a megmérettetés, mindenki szeme előtt az arany lebeg.
#4-nem igaza van. Sokan vannak ám az olimpián, és közel sem mindenki dobogós.
Amúgy a sportot minden állam finanszírozza, ne tegyél úgy, mintha csak itt lenne ez.
9#
Én Schumacher második helyére emlékszem 2005-ben Imolából. Az a produktum az autóversenyzés non plus ultrája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!