Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Vajon ugyanannyi olimpiai...

Vajon ugyanannyi olimpiai érmet nyernének a sportolóink, ha nem járna utána egy fillér jutalom sem?

Figyelt kérdés
Tehát életjáradék sem, csak maga a dicsőség és hírnév hogy Magyarországnak érmet nyertek. Vagy ezen besértődnének?

2023. ápr. 17. 09:33
A kérdező szavazást indított:
Igen, egy sportolónak pénztől függetlenül az olimpiai részvétel és dobogón állás az álmok netovábbja
Tizedannyi érmünk se lenne, a legtöbb élsportolónk más elfoglaltság után nézne, senki nem gürizne ingyér ennyi éven át
7 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Vajon ugyanennyi ember dolgozna napi 8 órát, ha nem lenne fizetés?

Nyilván egyik oldalról nézhetjük úgy, hogy kevésbé lenne vonzó az olimpiai szereplés, de szerintem annak nagyobb a jelentősége, hogy a legtöbb sportolónak lehetetlen lenne finanszírozni egy olimpiai szintű felkészülést a saját sportjában, ha azt tisztán önköltséges "hobbiként" kellene kezelnie.

2023. ápr. 17. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Régen profi sportoló nem is indulhatott, lehet, hogy vissza kellene hozni.
2023. ápr. 17. 10:07
 3/10 A kérdező kommentje:

Én igazából csak az állami pénzjutalmak megszüntetésére gondoltam, a szponzori pénzeket, reklámbevételeket ugyanúgy megkapnák, meg ugye az egyes sportágak szövetségei és a klubok szerveznék a felkészülést. Persze nem vagyok naiv, Magyarországon a nagypolitika mindig is boldogan fogja az állami költségvetésből finanszírozni az élsportolókat, mert az emberek Rákosi óta hozzá vannak szokva hogy kerül amibe kerül de a sportsikerek fontosabbak mint az hogy normális legyen az egészségügy vagy az oktatás.

2023. ápr. 17. 10:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok sportág van, ahol esélyünk sincs aranyéremre, mégis csinálják emberek.
2023. ápr. 17. 10:30
 5/10 NTBS ***** válasza:
Igen. Az ellenfelektől függ, nem a pénztől.
2023. ápr. 17. 14:10
 6/10 Senior Séf ***** válasza:
46%

Versenyszellemről hallottál már? Egy élsportolóba eleve azt nevelik bele, hogy a második, az senki. Csak az első a valaki.

A torna végén persze megelégednek az elért eredménnyel, de amíg tart a megmérettetés, mindenki szeme előtt az arany lebeg.

2023. ápr. 18. 17:15
 7/10 Senior Séf ***** válasza:
50%
Kivétel ez alól a focista, bár én azt nem is tekintem sportolónak.
2023. ápr. 18. 17:16
 8/10 anonim ***** válasza:

#4-nem igaza van. Sokan vannak ám az olimpián, és közel sem mindenki dobogós.

Amúgy a sportot minden állam finanszírozza, ne tegyél úgy, mintha csak itt lenne ez.

2023. ápr. 19. 10:34
 9/10 anonim ***** válasza:
#6: Így van. Nem olimpia, de talán Kimi Raikkönen mondott valami ilyet: senki nem emlékszik a másodikokra.
2023. ápr. 19. 10:46
 10/10 anonim válasza:

9#

Én Schumacher második helyére emlékszem 2005-ben Imolából. Az a produktum az autóversenyzés non plus ultrája.

2023. jún. 18. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!