Kinek szurkoltok/szurkoltatok eddig az F1-ben és miért?
2003-2006 Montoya
2006-2010, 2019 Kubica
2020-tól Verstappen
Na és akit nem lehet nem szeretni Raikkönen
Szerintem ők azok akik stílusa és úgy mindenük más mint a többieké, és mindig tudtak/tudnak pluszt kihozni magukból.
És igen szerintem 2023 világbajnoka Verstappen
2003-2006 Montoya
2006-2010, 2019, 2021 Kubica
2020-tól Verstappen
Így helyes elírtam :)
sokszor annak, akinek éppen esélye van legyőzni az aktuális főgonoszt (pl. Alonso Schumi ellenében, Verstappen Hamilton ellenében)
illetve azoknak, akik nem feltétlen a legjobb vagy leggyorsabb versenyzők, de más (pl. mentális) szempontból figyelemre méltó a teljesítményük. mint a Red Bull által kukázott fiatalok, akik a nulláról (vagy inkább mínusz ezerről) újra összerakták magukat, mint Gasly vagy Albon. vagy például a balesete előtti Massa, akit a ferraris szerződtetésekor Barrichellónál is gyengébb vízhordónak vártak, de rengeteget fejlődött és bajnokesélyessé nőtte ki magát
Kubicának is szurkoltam, vele kicsit már pusztán a kelet-európai, lengyel-magyar téma miatt is szimpatizál az ember, meg a tehetsége ellenére egyáltalán nem volt arrogáns
2001 óta nézem a F1-et.
Nem tudom pontos évszámokra lebontani.
Eleinte Schumachernek szurkoltam. Hogy verje el Häkkinent, később Montoyáékat. Aztán mivel olyan előnye volt a Ferrarinak, hogy évekig más (Alonsot leszámítva) labdába se rúgott, elkezdtem Barrichellonak szurkolni, hogy verje meg Schumachert. Ami egyszer-kétszer össze is jött, mikor engedték neki.
Aztán a Schumacher korszak után egy évig a Brawnoknak szurkoltam. Azon belül is inkább Barrichellonak, mint Buttonnak. Később a brazil már nem volt ütőképes csapatban, de mindig néztem hogy áll, mit csinál épp.
Később jött a Vettel-Redbull korszak. Ekkor ki nem állhattam a németet. Mindig a Ferrariknak szurkoltam.
Aztán jött a Mercedes korszak Hamiltonnal. Ekkor is a Ferrarikank szurkoltam. Érdekes módon ekkor már megkedveltem Vettelt is, mikor Ferraris lett. Sőt Räikkönent is. Pedig korábban nem kedveltem kimondottam.
Aztán jött a Verstappen korszak a Redbullal. A Ferrari meg úgy visszaesett, hogy esélyük nem volt. Ekkor kezdem megkedvelni Hamiltont. Az utóbbi pár évben neki szurkolok. Meg persze a Ferrariknak is, elsősorban Lökinek.
Alonso nekem korábban mindig semleges volt, vagy kissé kedveltem. Főleg nosztalgiából, mert ő egy olyan "nagy öreg", aki már nagyon rég a mezőnyben van. Kimondottan szimpatikus most lett, hogy 40 évesen túl is ennyire jól teljesít, nem nagyon koptak meg a reflexei, leiskolázza a 20 éveseket.
Aztán vannak az ilyen töltelékemberek, akikről sokszor áradoznak a kommentátorok, mint Ocon, Gasly, Hülkenberg és hasonlók. Akiktől nem vagyok elájulva. Ezek teljesen semlegesek számomra, nem sok vizet zavarnak a mezőny hátsóbb traktusaiban, szó szerit töltelékemberek.
Akiket kedvelek és a jövőben látok bennük potenciált, az Russell, Zhou és Norris.
Akit kimondottan utálok az a harcsaszájú Fersztáppi. Főleg azért, ahogy korábban agyatlan baromként versenyzett és mindenkit agresszívan megtorpedózott, csak hogy előrébb jusson, nem számított neki, ha ezzel ő is kiesik. Nem egyszer lökte ki a Ferrarikat, Mercedeseket. Az utóbbi években ebből a szempontból talán látszik a fejlődés. De az sem szimpatikus ahogy a háttérből tolják a szekerét. 98%-ban mindig olyan döntés születik a versenyirányítás felől, hogy neki kedvezzenek. Ez sokszor nagyon nem sportszerű.
96 óta nézem.
Ami a világbajnokokat illeti, Schumachernek, Raikkonennek, Buttonnak, Rosbergnek, Verstappennek.
A világbajnokok közül Hakkinen volt, akit amúgy kedveltem, mint ellenfelet, de nem szurkoltam neki.
Voltak elég sokan, akiket a pályafutásuk végére kedveltem meg, pl. Villeneuve, Alonso.
Kedveltem még (a teljesség igénye nélkül) pl. Bergert, Alesit, Wurzot, Ricchiardót, Barichellót, Irvinet, most Perezt, Bottast, Hulkenberget.
2002 óta nézem.
2002-2004 - Barrichello
2005-2009 - Raikkönen
2010-2012 - Webber/Button/Hamilton
2013-2017 - Button/Hamilton
2018-napjainkig - Hamilton
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!