Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mi értelme az F1-ben a tesztek...

Mi értelme az F1-ben a teszteken, edzéseken való "altatásnak"?

Figyelt kérdés
Úgy értem attól gyorsabb vagy lassabb lesz az ellenfél konstrukciója, hogy te nem mutatod meg az autód maximális képességeit? A motorszabály miatt a valamelyeset csökkentett motormód használatát még értem, mindegyik erőforrás élettartamát célszerű maximalizálni amennyire lehet, de a nagy csapatokra jellemző "időmérőig mindent letekerünk"-féle trükközést ennek ellenére sem értem. Ezt most csak úgy általában dobtam fel, nem feltétlen a jelenlegi szezonra értem.

2023. márc. 3. 18:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%

9-10

Azt ugye tudjátok, hogy az F1-ben nem egyforma autók vannak. Hiába állítanak hasmagasságot hasonlóra(nem mintha meg tudnák szerezni a pontos adatokat) vagy szárny dőlést más autókon teljesen másképp működik. És itt sokszor milliméterekről vagy annál is kisebb eltérésekről beszélünk amit nem lehet megoldani szabad szemmel odamenni meg leméregetni nem mehetnek. Szóval jó nagy baromságot írtatok. Gratulálok.

2023. márc. 19. 08:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem is kell pontosan ugyanolyanra, de irányvonalnak értelemszerűen ideális "puskázni" a legjobbról.

Elég gyenge érv hogy ha nem lehet mikrométeres precizitással ugyanazt elérni, akkor már nem is érdemes megpróbálni sem lekövetni a leggyorsabb autó beállításait...

2023. márc. 19. 08:13
 13/15 anonim ***** válasza:

12

Egyezünk meg abban hogy baromságokat irkálsz ;)

2023. márc. 19. 08:17
 14/15 anonim ***** válasza:
46%
Ha leírok egy létező jelenséget, az nem lesz baromság, csak mert nagyságos zseniális azt hiszi hogy mindentudó őméltóságodnak nem tetszik :)
2023. márc. 19. 08:21
 15/15 anonim válasza:
Jánvári Zsolt mondta a Tribün adásában: "Ha megmutatod a 12 másodperces előnyöd akkor az ellenfél 13 másodpercet fog keresni, ha 2 másodpercet mutatsz meg akkor 3 fognak keresni." A csapatok nem csak az edzéseken altatnak hanem az időmérőn és futamon is altatnak.
2023. okt. 11. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!