Mick Schumacher visszavonul. Mit szóltok?
Én örülök, csak a helyet foglalná.
Személy szerint idegesítenek Schumi szemellenzős rajongói, akik az apa miatti szeretetből, tiszteletből nem látják be, hogy a fiú ehhez a mezőnyhöz kevés.
Ugyanakkor megértem őket - amikor minden idők legjobb brazil pilótájának a fia debütált a Renaultnál, hatalmas reményeket fűztem hozzá. Aztán sajnos legkésőbb 2009 tavaszára mindenkinek be kellett látnia, hogy ez ide nem lesz elég.
Nem vonul vissza.
1 éve volt a Forma 1-ben, a 2021-es szezont ne vegyük alapul mert arra az évre a Haas az előző évi autóját használta hogy pénzt spóroljanak 2022-re.
Azaz autó teljesen versenyképtelen volt a mezőnyhöz képest, a csapattársát viszont magabiztosan lenyomta.
Idén összetörte pár alkalommal a kocsit, igen ez az ő hibája. Más pilóták is hibáznak ennyiszer csak az kevésbé látványos. Pont egy hete nyársalta fel Ricciardo Magnussent, akkor ő is kevés a Forma 1-hez?
Ebben a szezonban a csapat több alkalommal is Magnussent részesítette előnyben például az osztrák sprintfutamon.
Magnussen 7., Schumacher 8., Hamilton pedig a 9. helyen autózott mind 1 másodpercen belül voltak egymáshoz képest, használhatták az állítható hátsószárnyat. Schumacher körökön át sikeresen védekezett Hamilton ellen. Schumacher kérte a csapatot, hogy Magnussen lassítson, maradjon egy másodpercen belül mert Drs nélkül nyilván nem fogja tudni maga mögött tartani Hamiltont. A 12. körtől a 21. körig nem tudta Hamilton megelőzni, 2 kör volt hátra a sprintből de a csapat ennek ellenére úgy döntött, hogy Magnussent engedik "menekülni" emiatt pedig Hamilton meg tudta előzni Schumachert. Ez csak egy példa volt a sok közül.
Ezek ellenére nagyobb különbség van a csapattársak között a Mclarennel, AlphaTaurinál, Alfa Romeonál. Ricciardo, Tsunoda, Zhou szintén nem való az F1-be?
Először is nem vonul vissza, vagy ha úgy alakul hogy mégis (magyarul a jövőben többet nem lesz ülése), azt nem önszántából teszi.
Amúgy meg nem egy hű de rossz pilóta. Tény hogy messze nem akkora tehetség mint az apja, de nem is olyan rossz mint amilyennek sokan beállítják. Erős közepes, semmivel se rosszabb mint Stroll, Cunoda, Latifi, vagy a jelenlegi Ricciardo, Vettel, Gasly (akik amúgy klasszis pilóták, csak vagy kiöregedtek, vagy szar kocsi van alattuk, vagy mindkettő).
Amúgy se tűnik annyival rosszabbnak Magnussennél, verte őt el azért párszor időmérőn is, futamon is idén. Magnussen meg pont múlt héten bizonyította hogy ő is jobb pilóta mint aminek sokan tartják őt. Körbeverések amúgy is sokszor voltak már az F1-ben, lásd Vettel laposra verte Webber, jött Ricciardo és laposra verte Vettelt, most meg Norris mossa fel Riciardoval a padlót... Ezek mind jó pilóták, sokat számít a kor meg a kocsi. Schumachernek simán lenne helye a mezőnyben, főleg most hogy Vettel visszavonul, és jó eséllyel Ricciardo és Latifi sem kerül már vissza.
Zhout meg nem értem hova szidjátok, most is megverte Bottast, nem is először, nekem ő egész kellemes csalódás idén újoncként, én is kételkedtem benne eleinte hogy az F1-be való de engem idén meggyőzött így szezon végére hogy van helye az F1-ben, még ha könyvelhető is hogy VB címért sose fog küzdeni.
"Ezek ellenére nagyobb különbség van a csapattársak között a Mclarennel, AlphaTaurinál, Alfa Romeonál. Ricciardo, Tsunoda, Zhou szintén nem való az F1-be?"
Így, ahogy írod. Ricciardót ki is rúgták, Tsunodát csak a Honda-lobbi tartja bent, Zhou pedig tudást-tehetséget tekintve körülbelül ott van, mint egy éve Schumacher: nem lehetett kifejezetten gyengének nevezni, de jónak sem, oké, kap egy második évet, és ha nem fejlődik, akkor utána jöjjön inkább a helyére valaki ígéretesebb. A 20 legelőkelőbb formaversenyzői ülésről beszélünk, senkire nem fognak öt-tíz évet várni, hogy elkezdjen mutatni valamit.
"Zhout meg nem értem hova szidjátok, most is megverte Bottast, nem is először, nekem ő egész kellemes csalódás idén újoncként, én is kételkedtem benne eleinte hogy az F1-be való de engem idén meggyőzött így szezon végére hogy van helye az F1-ben, még ha könyvelhető is hogy VB címért sose fog küzdeni."
Alkalmanként valóban szép teljesítményt nyújtott, a futamok nagy többségén viszont óriási lemaradása volt Bottashoz képest mind az időmérőn, mind a versenyen (pedig ugyebár a jó öreg Valtteri sem az évtized versenyzőjeként fog bekerülni a történelemkönyvbe)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!