A hétvégén meglehet a Red Bull-nak matematikailag a konstruktőri VB cím?
Nem egy atomfizika, alsó tagozatos matekkal kiszámolható.
Egy futamon a csapat számára maximálisan szerezhető pontszám (első két hely, plusz leggyorsabb kör): 25 + 18 + 1 = 44 pont
A sprintfutamon szerezhető maximális pontszám (első két hely): 8 + 7 = 15 pont
A hétvégi futam végeztével még három futam lesz hátra, köztük Brazíliában lesz sprintfutam is, így maximálisan még 3*44 + 15 = 147 pontot szerezhet egy csapat. Ha tehát a következő USA-nagydíj után ennél nagyobb előnye lesz a Red Bullnak, akkor a többi csapatnak már matematikailag sem lesz esélye.
A Red Bullnak jelenleg 619, a Ferrarinak 454 pontja van, szóval az előnyük 619-454 = 165 pont. Szóval a Ferrari két versenyzőjének együtt 165-147 = 18 pontot kellene hoznia a Red Bull versenyzőin, hogy még maradjon esélyük. Ez még akkor sincs meg, ha a két Ferrari behúzza az első és második helyet leggyorsabb körrel (azaz 44 pont), a két Red Bull pedig harmadik és negyedik helyen ér célba (azaz 15+12 = 27 pont).
Szóval nem lesz nehéz dolga a Red Bullnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!