Ha Hamilton új gumit kap a végére nem veri le a versenytársa ugye?
Igen, ha Hamilton is frissebb gumikon van, még ha közepeseken is, biztos vagyok benne hogy kihúzza azt az egy kört. Sőt, szerintem ha a második biztonsági autós körben is jön ki, és csak második helyre is jön vissza, meg tudta volna előzni Verstappent az újraindítás után.
Persze utólag könnyű okosnak lenni, de ilyen az autósport, egy rosszul megválasztott stratégia is bizony bele tud szólni a versenybe, nagyon is.
"Nem értem a versenybíróság döntését sem, hogy Verstappen elől mégis elküldte a lekörözésre váró 5 (öt!) autót"
Szerintem itt pont az volt az érthetetlen, miért nem akarták először elküldeni őket? Elvégre az lett volna a standard eljárás, amit indokolatlan lett volna pont most nem megtenni.
Igen, mert abbana tudatban voltak már, hogy a lekörözöttek nem mennek ki aztán mégis kikülldték őket!
De már azt a gumit lekellett volna cserélni sokkal hamarább ja!
Hú még most is áll a szőr a kezemen, asszem iszok 1-2 sört még.🍻
Nem lehetett előre tudni, hogy mennyi idő alatt takarítják el a roncsot a pályáról. Ha egy körrel tovább tart és Hamiltont kihívják, önként adták volna át a győzelmet Verstappennek. Mert akkor Verstappen marad kint, az élre áll és a SC mögött körözve fejezik be a futamot. Arra, hogy kívülről ennyire durván beleszólnak, hogy ki nyerjen, a Mercedes nem számított. Nem is lehetett rá számítani.
Először én se értettem, miért nem hívják be Hamiltont. De ő volt előrébb, Verstappennel biztos, hogy az ellenkezőjét csinálták volna. Stratégiailag ez volt a helyes döntés.
De ő volt előrébb
Abból mi következett vona ha behíják?
Az, hogy Verstappenék tudtak volna rá reagálni, azzal, hogy nem jönnek be.
Ha Hamiltont hívják be és a Redbull kint marad, azzal sokkal nagyobb kockázatot vállaltak volna. Nyilván utólag okos az ember. Azt előre nem lehetett tudni, hogy meddig tart a takarítás és hogy a végén hoznak egy döntést, amit egy perc múlva megmásítanak. Abban sem lehetünk biztosak, hogy ha Verstappen van az élen, mögötte Hamilton friss gumikkal mögötte, akkor is így döntöttek volna. Sajnos ez a VB cím nem a versenypályán dőlt el, hanem kívülről eldöntötték kinek kell nyernie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!