Hamilton miért nem boxutca-áthajtásost kapott amiért kiütötte Verstappent, mint Raikkönen előző hétvégén?
A két héttel korábbi osztrák nagydíj utolsó körében Raikkönen ugyanígy kiütötte Vettelt, azonnal kapott utólag egy boxutca-áthajtásos büntetést (csak mivel már nem töltötte le, ezért 20 mp időbüntetésnek módosították). Pedig ott Vettel még csak rommá se tört, és nem is a VB-címért ment a csata, pontszerző helyen se volt egyikük se.
Most meg Hamilton kiüti a VB-éllovast, aki 51 G-vel a falba áll, kórházba kell vinni, az autója ripitya, ő meg megnyeri a futamot, és a manőverével lenullázza a Verstappen által sok futam óta kiépített előnyt. És ezt megússza 10 másodperccel? Mégis mire fel? Ez így hogy lehetséges? Ő is MINIMUM egy áthajtásost vagy egy 30 mp-et kellett volna kapjon. Így ráadásul Leclerctől is elvettek egy megérdemelt győzelmet.
Mert brit nagydíj volt, Hamilton meg brit, be kellett biztosítani hogy megnyeri a hazai futamát. Muszáj volt adni valami büntetést, és tudta mindenki, hogy azt a 10 mpet könnyen ledolgozza.
(bár én nem tudtam volna örülni a győzelemnek úgy, hogy tudom miattam van valaki kórházban, de az már teljesen más kategória)
"Azaz ugyanúgy kiütött valakit a versenyből"
Nem kiütött valakit a versenyből, hanem nem hagyott neki elég helyet. Ha Verstappen csak lesodródik a pályáról, ugyanezt kapta volna.
Tizenkettő egy tucat versenybaleset volt, csak Max látványosat bukott. Már az is vitatható, hogy egyáltalán büntetést érdemelt, mert semmit nem követett el, amit a szabályzat tiltana. A versenybírók úgy ítélték meg, hogy ebben a gyors kanyarban a belső versenyzőnek szűkebben kellett volna vennie az ívet, de ez sehol nincs leírva, és a versenybírók belátására van bízva.
Ha nem értesz egyet, mutasd a paragrafus számot a Sporting Regulations-ből, ami alapján szerinted többet érdemelt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!