Titeket is felháborít, hogy végül ki akarják zárni az olimpiáról a transznemű nőt?
Engem az háborít fel, hogy ő nőként indul, mikor biológiailag férfi.
Magyarul, az ellenfelei edzhetnek, amennyit akarnak, nincs esélyük. Valaki megosztott egy videó egy CeCe nevű gátfutóról, férfiként az első 200 -ban nem volt bent, kitalálta, hogy nő, most ő a csúcstartó...
Én gyereknek fogom magam vallani, s megyek a kicsik ellen versenyezni, pont annyira fair...
Na jó, elolvastam alaposabban, egyértelmű, hogy trollkodik a kérdező.
Amúgy, vajon miért is nincs olyan, hogy egy nőből férfivá vált versenyző akar férfiak közt versenyezni?
Én támogatom, hogy, ha valaki nem érzi jól magát a testben, amiben született, akkor megváltoztathassa, ha ez nemváltással is jár, ám legyen.
De a sport pont olyan dolog, amihez testi erő, fizikum, állóképesség, hajlékonyság... stb kell, ami egy férfi és női test esetén eltérő. Vannak sportok, amikben a nők, másokban férfiak jobbak nemüknél fogva és ezen nem tudunk változtatni.
Az ilyen sportoknál, mint lövészet, lovaglás szerintem kb mindegy, milyen kategóriában indulnak, ezek nem testi erőre, hajlékonyságra épülnek, hanem precizitásra, ügyességre.
De egy úszás-atlétika-torna versenyszámban nem fer a többi versenyzővel szemben, ha egy eredendően férfinak született nővel vagy nőnek született férfival kell versenyezniük.
Ilyen esetekben vagy a születési nemüknek megfelelő kategóriában kéne, hogy induljanak, vagy tényleg kéne ilyen "transz kategória", ha paralimpia van, meg idősek olimpiája egy transzok olimpiája engem nem különösebben zavarna, az atléták meg külön örülnének neki, hogy nem teljesíti túl őket egy újdonsült izmos nő.
Jezusom,de buták a válaszolók bár mondjuk ez a gyakori mit is vártam 😩
Kérdező teljes mértékben igazad van!
A kérdés egyértelműen csak provokáció, úgyhogy:
,,Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a kérdést."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!