Alonso minek tér vissza jövőre?
10
Nos az Indycar sem/nem az a sport, amit csak úgy "beállításokat kap és aránytalanul jól ment neki" lenne, de igen, profi autóban ült épp ez volt a lényeg, a McLaren viszont egyáltalán nem volt profi és rengeteget hibáztak is, többek között a korábban említett alkatrészes és kasztni festéses dolgok miatt, ami miatt nem tudott eleget gyakorolni, mert ez is egy ok volt. Az meg hogy a legutóbbi alkalomnál mi volt nem tudni, azért ebben a szakágban is rengeteget számít egy jó beállítás, ha az nincs persze hogy nem megy jól, meg ott is volt valami egyéb dolog, de sajnos ez utóbbi most nem jut eszembe.
UI: Széthajtotta a Honda motort? Egy verseny motort hogy lehet széthajtani, ha alapból is egy ilyen sportban a nyélgáz van folyamatosan 99.8%-ban?
11
Nekem nem kell magyaráznod miről szól az IndyCar, 30 éve követem több versenyen kint voltam élőben. Lebőgött. Pont. A motort meg széthajtotta. Mondta neki a csapat, hogy ne menjen az élen maradjon szélárnyékban spóroljon a motorral, de már eleve az edzéseken be kellett rakni a másodikat, mert ott sem spórolt vele eléggé. Nem sikerült felfognia, hogy nem a 100. körben kell az élen menni hanem az utolsóban, bár arra esélytelen lett volna akkor is ha nem füstöl el a motor. Utána meg láttuk, hogy mit tud, ha nincs alárakva minden. Nem a McLaren volt ott amatőr, náluk amatőrebb csapatok tudtak indulni. Nekik még az sem sikerült, pedig vettek komplett futóművet meg beállításokat nagy csapatoktól, de loloka megint bizonyította hogy milyen jellemtelen és hogy mennyire középszerű is valójában.
Kérdező!
Ez a Formula 1! Nem a Formula 2 vagy 3 vagy valami junior bajnokság. Leszarom a fiatal pilótákat, ide a legjobbak kellenek. Márpedig mond már meg, MELYIK fiatal pilóta elől foglalja el ő a helyet, aki jobb nála?
Alonso 40 évesen is a mezőny egyik legjobbja lesz. Az évszázad egyik legzseniálisabb pilótája. Ha Ricciardo tudott dobogókat szerezni, akkor ő is tud, ha a kocsi is képes rá.
Jót ment a lehetőségekhez képest... kár, hogy egy rakatszar ez a rönyó. Ide bármilyen autót építhetnek, a motorral aligha tudnak az élmezőnybe érni. És mivel a motorfejlesztésekben már nincs igazán hova előrelépni, ez determinálja, hogy az Alpine nem lesz versenyképes... Alo szépen Raikkönenhez hasonló búcsút fog venni a sportágtól.
Bár még lehetnek meglepetések. Lehet, hogy csak titkolták a fejlesztéseket... 🙃
Azért az már látszik, hogy egy körön verhető, de a versenyrutinnal simán verte Ocont, még a futamgyőzelme ellenére is. Így lesz ez jövőre is.
Szerintem Alonso megválaszolta a kérdésre a választ ;)
Hiába 40 éves még mindíg az egyik legjobb a mezőnyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!