Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Alonso minek tér vissza jövőre?

Alonso minek tér vissza jövőre?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem, ez az ember annyira hiú, beképzelt, hogy azt hiszi 40 évesen (ami az F1-ben már kb. matuzsálem szint) a 20 évesek között, mint Verstappen vagy Leclerc, vagy úgy hogy Hamilton is versenyez még, neki egy Renault-val majd két éven belül terem babér? Vagy minek kell neki megint a helyet foglalnia egy fiatal elől? Láttuk a McLarennel is mekkora sikere volt pár éve. Másból se állt ki csak nyomta a rage-et a csapatrádión. Nem tud beletörődni hogy felette eljárt az idő?

2020. dec. 16. 17:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

10

Nos az Indycar sem/nem az a sport, amit csak úgy "beállításokat kap és aránytalanul jól ment neki" lenne, de igen, profi autóban ült épp ez volt a lényeg, a McLaren viszont egyáltalán nem volt profi és rengeteget hibáztak is, többek között a korábban említett alkatrészes és kasztni festéses dolgok miatt, ami miatt nem tudott eleget gyakorolni, mert ez is egy ok volt. Az meg hogy a legutóbbi alkalomnál mi volt nem tudni, azért ebben a szakágban is rengeteget számít egy jó beállítás, ha az nincs persze hogy nem megy jól, meg ott is volt valami egyéb dolog, de sajnos ez utóbbi most nem jut eszembe.

UI: Széthajtotta a Honda motort? Egy verseny motort hogy lehet széthajtani, ha alapból is egy ilyen sportban a nyélgáz van folyamatosan 99.8%-ban?

2020. dec. 17. 21:36
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

11

Nekem nem kell magyaráznod miről szól az IndyCar, 30 éve követem több versenyen kint voltam élőben. Lebőgött. Pont. A motort meg széthajtotta. Mondta neki a csapat, hogy ne menjen az élen maradjon szélárnyékban spóroljon a motorral, de már eleve az edzéseken be kellett rakni a másodikat, mert ott sem spórolt vele eléggé. Nem sikerült felfognia, hogy nem a 100. körben kell az élen menni hanem az utolsóban, bár arra esélytelen lett volna akkor is ha nem füstöl el a motor. Utána meg láttuk, hogy mit tud, ha nincs alárakva minden. Nem a McLaren volt ott amatőr, náluk amatőrebb csapatok tudtak indulni. Nekik még az sem sikerült, pedig vettek komplett futóművet meg beállításokat nagy csapatoktól, de loloka megint bizonyította hogy milyen jellemtelen és hogy mennyire középszerű is valójában.

2020. dec. 17. 21:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Jellemtelen? Középszerű?? (Nem én mondom, de a világ egyik legjobb pilótája ennek ellenére is. IndyCar, azért egy más kategória, az abban való indulás miatt ilyet mondani rá azért erős túlzás...,de legyen úgy ahogy te látod!) Láttuk, hogy utána mit tud, ha nincs alárakva? (Mert más mit tudna, ha nem lenne alárakva top kocsi, főleg alkalmi pilóta?). Vettek futóművet és beállításokat...igen, csak a kocsijukkal nem működött, tudomásom szerint cikkek is voltak erről...ezek azok, amiket én tudok. Értem én, hogy sokan nem csípik a fejét ilyen-olyan okokból, de azért egy kicsit boszorkány üldözés, ami zajlik néha vele kapcsolatban: Persze tudom ahogy van valami téma, ott Alonso lesz végül mindig a hibás, mindenki más ártatlan!
2020. dec. 17. 23:05
 14/19 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező!

Ez a Formula 1! Nem a Formula 2 vagy 3 vagy valami junior bajnokság. Leszarom a fiatal pilótákat, ide a legjobbak kellenek. Márpedig mond már meg, MELYIK fiatal pilóta elől foglalja el ő a helyet, aki jobb nála?

Alonso 40 évesen is a mezőny egyik legjobbja lesz. Az évszázad egyik legzseniálisabb pilótája. Ha Ricciardo tudott dobogókat szerezni, akkor ő is tud, ha a kocsi is képes rá.

2020. dec. 18. 19:48
 15/19 anonim ***** válasza:
58%
Neki tervben volt, hogy visszatér, ha kap szerződést versenyképes autóban (ferka, merci, red bull). nem kapott, így következő esély az új szabályozás lett volna, amikor kb akárhova lehet ülni, bármelyik csapat találhat olyan rést a szabályokon, amit a többiek nem, ami aztán világbajnoki címet hozhat. azóta lényegében mindent kipróbált, nyert le mans-t, indy 500-on próbálkozott, „dakaron” is ment... az új f1 éra csúszik egy évet, de ennek ellenére sikerült rávennie a renault-nak, hogy már most csatlakozzon. ennek egyik eleme, hogy a gyáron belüli krízist átvészelte az f1 projekt (kék színben, Alpine néven folytatják,ami a renault újraélesztett sportmárkája),lesz pénz, a másik pedig, hogy Fernando... unatkozik! 😃 hát mit csinálna már? indycart lehet 50 évesen is nyerni, az ráér még. A létjogosultságát pedig mi sem igazolja jobban, hogy a teszten jobb időt ment, mint Ocon és Ricciardo...
2020. dec. 19. 01:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Jót ment a lehetőségekhez képest... kár, hogy egy rakatszar ez a rönyó. Ide bármilyen autót építhetnek, a motorral aligha tudnak az élmezőnybe érni. És mivel a motorfejlesztésekben már nincs igazán hova előrelépni, ez determinálja, hogy az Alpine nem lesz versenyképes... Alo szépen Raikkönenhez hasonló búcsút fog venni a sportágtól.

Bár még lehetnek meglepetések. Lehet, hogy csak titkolták a fejlesztéseket... 🙃

Azért az már látszik, hogy egy körön verhető, de a versenyrutinnal simán verte Ocont, még a futamgyőzelme ellenére is. Így lesz ez jövőre is.

2021. dec. 12. 16:48
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom még egy motor fejlesztéssel jönnek jövőre, elvileg nagyon azon dolgoznak gőzerővel, aztán meg majd kiderül.
2021. dec. 12. 17:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Alonso megválaszolta a kérdésre a választ ;)

Hiába 40 éves még mindíg az egyik legjobb a mezőnyben.

2022. jan. 30. 23:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Így utólag visszaolvasva elég gyermeteg a kérdés.
2024. jan. 2. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!