Mit lehet tudni Romain Grosjean állapotáról?
Elvileg pár égési sérüléssel megúszta.
De mondjuk ki más törte volna össze megint az autóját, mint a Grosjean...És az ő hibája is volt, nem volt ott hely, ahol át akart ő menni.
Kezén enyhe égési sérülések, a lábát egyértelműen fájlalta amikor kiszállt az autóból, illetve bordatörés gyanúját is emlegették, feltételezem mellkasi fájdalomra panaszkodhatott.
Ezek közül csak a kezén lévő égési sérülések a hivatalosak, mást egyelőre nem közöltek.
Középszerű, pocsék pilóta, de meg kell hagyni, hogy volt lélekjelenléte, én biztosan pánikba estem volna.
Ennek ellenére is szerintem már régen távoznia kellett volna a F1-ből. Maldonado "hű társa" volt a kamikaze megmozdulásokban, egyszerre kellett volna távozniuk, mivel Romain teljesítménye nem múlta felül Pastorét. Csak a franciánál volt lóvé, a venezuelai alól pedig elfogyott az olajcége... De így is egy szégyen az, hogy jóval erősebb pilóták hulltak ki az évek során (Hülkenberg, most lehet hogy Perez, Toro fiataljai, Wehrlein stb.)
Grosjean számomra Bruno Lalli (csak ő kevésbé volt kamikaze) szintjén van, és hozzájuk csapódik még Maldonado is. Sato (nagy)mester nyomdokain.
De ettől függetlenül is aggódtam érte, mert azért komolyabb baja ne legyen és hősies lélekjelenléte volt. Viszont itt lenne az ideje a nyugdíjazásának legalábbis a F1 terén. Így is televagyunk olyan pilótákkal akik teljesen középszerűek, vagy kiöregedtek már, csak valamiért visszasírják őket állandóan a nosztalgiázni vágyó idősebbek (Alonso most pl. nagyon kell jövőre, Raikkonen is 0 teljesítménnyel van 2 éve stb.)
6
Sato legalább gyors volt és elért valamit F1 után. A többiekből nem lett semmi és soha nem is lesz.
Szerintem sem Maldonado, sem a fiatalabb Grosjean nem volt lassú pilóta, megvolt a nyers tempójuk (különösen Maldonadónak). Viszont borzasztóan kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújtottak és nagyon gyakran túltolták a bringát, az egyik körben futottak egy szélvészgyors időt, a következő körben meg kicsúsztak.
Ahogy Wéber mondta valamikor 2012 környékén: "még mindig egyszerűbb Maldonadót visszább fogni, mint (ifjabb) Sennát megtanítani gyorsan menni" - de elnézve a jó öreg Pastor pályafutását, lehetne vele vitatkozni...
#1 "És az ő hibája is volt, nem volt ott hely, ahol át akart ő menni."
Necces volt, jobbra kerülte volna ki az előtte menőt, szerintem egy jobb autóval, gyorsítva ki is fért volna. Valószínűleg Kvjat is padlógázzal ment, így nem jött össze. Az, hogy ekkora baleset lett belőle, balszerencse. Hogy ennyivel 'megúszta' ezt a becsapódást + tüzet, óriási mázli!
Nyilatkozott, az f1 hivatalos honlapján olvasható (angol).
Abu Dhabi-ra 'trenázsol', a bal kéz mutató + hüvelyk ujjának a mozgatásával vannak gondjai momentán, jobb keze szerinte oké lesz addigra.
Borzalmas fájdalmai voltak az égés miatt, de jól bírta, mondja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!