Mi a véleményetek arról, hogy transzneműek is részt vehetnek már az olimpiákon, világversenyeken, mint teljes értékű nő/férfi?
Utánuk olvastam, és legalábbis azok alapján amíket én láttam nem olyan drámai a helyzet mint te azt lefested.
Oh kérlek... az beszél aki eddig minden érvét a saját érzelmeire alapozta, és az alapján ítéli meg hogy mi sporszerű hogy mi róla a szubiektív véleménye? Én objektíven gondolkozom, tudom mi a hormonkezelés hatása, és tudom hogy az erőviszonyokat hogy befolyásolja, te meg arra az egyszerű tényre hogy egy transz nőnek leviszik a T szintjét, ami számottevő izomcsökkenéshez vezet is rámondtad hogy kamu...
"Minden egyes transz nő aki versenyszeruen sportol egy az egyben úgy néz ki mint egy kifejlett emberi hím, azért mert pár nyamvadt semmitérő szar hormon nem úgy működik mint valami harry potter bájital ami új testet ad annak aki megissza." Ezen a ferdítésen nevetnem kell...semmitérő szar hormon, komolyan, ha a tudatlanság fájna... Objektivitás a fenét, a közelében sem jár..
Férfiak vs férfiak
Nők vs nők
Egyéb vs egyéb
Azt a választ nem én írtam egyébként. #24,#28 ,#30 voltam én :D
Csökken az erejük,magukhoz képest. Egy kifejlett biológiailag férfi több évnyi hormonkezelés után is erősebb lesz ,mint egy átlagos nő. Ráadásul ezeknek a versenyzőknek a jelentős része már férfi korában is versenysportoló volt. Ahogy a csontozat sem változik ,maximum minimálisan- szerinted nincs jelentősége,mindenki más szerint (orvosok,biológusok) meg van. Ennek evolúciós okai vannak ,a férfi erősebb,gyorsabb mint a nők .
De ha nekem,meg a biológia tankönyvnek nem hiszel,csak nézzél képeket az említett "női" versenyzőkről, erőemelőknél is szignifikáns különbséget fogsz látni . Pedig ott a nők sem kis darabok .
Oké,hogy fogadjuk el,hogy ők nőként élnek ,de a biológia és a tények nem hazudnak.
Mutass egyetlen egy FtM transzot aki 100 kg-t vert rá a férfiakban erőemelésben :D Akkor majd el fogom neked hinni,hogyha valaki beszed egy fél gyógyszertárat ,akkor férfi/nő lesz belőle.
De segítek: nem fogsz ilyet találni. Sőt, transz férfi versenyzőket sem nagyon ( elvétve talán) .Az élsportolók közt biztos nem. Vajon miért?
Tök jó,hogy fogadjunk el mindenkit,támogatom ,de az,hogy konkrétan tényeket kell letagadni (kéne) , azért,hogy ők nehogy megsértődjenek,ezzel más embereket ,NŐKET ,sportolókat megkárosítva ,az ki szerint van rendjén ?
Induljanak saját kategóriában . Transz a transszal,az fair play lenne .
#31 [link]
Ezek a csalók indulnak már most női sportágakban. Egy szó van rájuk egytől egyig: férfi.
Tudom hogy instán van egy rakás olyan transznő mint nikita dragun, meg mit tudom én még kik, de azt kell felfogni, hogy ezek a transznők MINDENT megtesznek azért, hogy nő formájuk legyen. Ez az egész életük. A testüket átformálják kozmetikai műtétekkel, olyan edzéstervet követnek ami femininebbé teszi a testüket, olyan étrendet követnek ami segít megtartani ezt az alakot.
Egy hivatásos sportoló ezt nem engedheti meg magának. Nem engedhet meg rendszeresen komolyabb műtéteket, amik után hosszú lábadozási idő következik, nem engedheti meg, hogy csak a teste bizonyos pontjait mozgassa hogy a megfelelő helyeken kerek legyen, más helyeken meg vékony, és szigorú diétát kell követnie, ami segít a testének kihozni magából a maximumot.
Képzelj magad elé egy transz nőt aki tényleg hasonlít egy nőre, és mellé egy nőt. Legyenek a fejedben kb hasonló testalkatúak és magasak. Laikus szemmel lehet mindkettő nő első ránézésre.
Na, tegyük fel, hogy mindkét személy el akar menni súlyemelőnek, és ehhez mérten mindketten jóval több kalóriát visznek be, és napi szinten keményen edzenek. Lehet a kiindulópont ugyanaz, de a transz nő jóval könnyebben fog izmot építeni, és előbb fog szintet lépni, mint a nő. Pont. Ezen nem változtatsz hormomokkal meg instagram filterekkel.
Ha szerinted ez nem számít, hiszen csak az a fontos hogy a transzok jól érezék magukat, akkor nem hiszem, hogy ugyanaz a definíciónk az igazságosságról.
Nem jár minden a férfiaknak. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!