Ti mit gondoltok a Ferrari helyzetéről?
Egyetértek az előző válaszadóval! Vettel már elég hosszú ideje nem nyújt olyan teljesítményt, hogy ő diktáljon egy új szerződésnél és akkor finoman fogalmaztam. Én a Ferrari helyébe ha Vettel nem fogadja el az első körben felkínált szerződést akkor nem túlzottan erőltetném a dolgot. Leclerc nagyon fiatal, szimpatikus szerény pilóta, aki már ügyeskedik sokaknak belopta magát a szívébe. Hosszú távon talán jó lehet, de szerintem ő még nagyon sok gombócot meg kell egyen, hogy azonos képességű autóban legyőzze Hamiltont vagy akár Verstappent (sokan biztos nem értenek velem egyet de egyelőre még a hollandot jobbnak tartom)
Verstappen és Hamilton jelenleg nem elérhető a Ferrarinak, hiába szóltak utóbbiról a pletykák. Alonso szintén nem megoldás. Gionivazzi szerintem gyenge egy Ferrarihoz, legalábbis én akkor potenciát nem látok benne.
Jó lehetőségek közül marad Sainz, és Ricciardo. Mindketten jó megoldások lehetnének, de kérdés megérné-e, mert hogy egyik se fog beállni Leclerc mögé abban biztos vagyok. Szerintem megérné (és én inkább Ricciardora szavaznék), gyengébbet nem szabadna olyan csapathoz igazolni ahol világbajnokságot akarnak nyerni a közeljövőben, elérhető erősebb meg nincs a piacon. Leclerc meg csak szokja a csatát.
Viszont nekem van egy olyan érzésem, hogy megegyeznek Vettellel...
Szerintem is ez a legvalószínűbb és aláírnak egy előszerződést Hamiltonnal, hogy 2023-tól odamegy levezetni. Csak kérdés, hogy ez mire lesz elég.
Vettel eléggé befásult ebbe a Ferraris kalandba. Nem elég a befásultság ténye, de még pluszba a pályafutása végén is jár, szóval sok éve már nincs hátra a Forma-1-ben.
Eléggé ütőképes fiatal Ferrari nevelt viszont nincs láthatáron. Oké, ott van Giovanazzi, de amíg nem teljesít megbízhatóan, addig felesleges elgondolkodni azon, hogy berakják a nagyok közé.
Schumacher kérdőjel, nem ártana jól teljesítenie az idei F2-es szezonban. Ha sikerül is teljesítenie, előbb az Alfába megy valószínűleg, főleg hogy a Ferrari nem szeret újoncokat ültetni a csapatába.
Schwartzmann még csak újonc a F2-ben, lehetséges, hogy nem is tud teljesíteni. Amíg nem látjuk őt versenyen, addig ő egy nagy kérdőjel. Mire a Ferrari közelébe kerül, az is pár év.
Összegezve, házonbelül nincs eléggé közeli jelölt, mert vagy nem meggyőzőek, vagy pedig években mérve messze vannak attól, hogy a csapat érettnek tartsa őket a szerződtetésre.
Házon kívülről érdekes lehetőség lehet Riccardo, aki valljuk be, eléggé ráfaragott ezzel a Renaultos szerződéssel. Kár volt azért a plusz pénzért egy gyári csapatként ilyen rosszul működő csapattal elpazarolni ezeket az éveket.
Sainz elvileg a jelöltek listáján van, én őt tartom a legizgalmasabb lehetőségnek Vettel helyére. Ha Vettel nem marad, akkor szerintem jó ötlet lenne ő. Még eléggé fiatal, viszont egész nagy tapasztalata van már. Plusz ha objektíven nézzük, azért nem vallott szégyent Verstappen ellen se amikor csapattársak voltak.
Igazából a fő kérdés az, hogy a Ferrari hű akar-e lenni a szokásához, miszerint kell egy első és egy második számú pilóta. Ha kicsit egyenlőbbek lennének a feltételek, akkor szerintem tökéletes lenne egy Leclerc-Sainz páros. Nincs bajom Vettellel, de a jelenlegi formájánál Sainz sokkal többet tudna nyújtani.
Közben lett válasz a kérdésre. Majd kiderül hogy Sainz hogy fog teljesíteni. Én nem tudom mi lesz így Vettellel. Őszintén kis esélyt látok rá hogy a Mercedeshez fog menni. A Red Bull úgy hallottam nem fogja szerződtetni Max mellé. Így gyakorlatilag marad a középmezőny. Már ha szeretne oda menni és meg tudnak egyezni a fizetésről. Ha Alonso visszatérne valóban akkor még a Renault-hoz sem tud menni.
Persze az is kérdés hogy a járvány milyen hatással lesz a Forma 1-re. Olvastam Eddie Jordan nyilatkozatát, hogy szerinte komoly változások lesznek. Ha igaza lesz az még igen megkavarja a dolgokat.
Illetve még ez a szezon is kérdéses szerintem. Ha meg is tudják csinálni akkor sem olyan lesz mint amilyen kellene, nem olyanok a körülmények mint a normál, mint ha normál szezon lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!