Egy sportoló férfit versenyzés hogyhogy nem érdekel?
Terepfutó, de soha nem versenyez pedig már 10 éve fut.
Megnéztem a szintidőit amiket csinál, és az alapján simán indulhatna versenyezni.
Kérdeztem miért nem versenyez, és azt mondja hogy ő a természet szépsége és az edzettség miatt fut, és hogy egyszerűen nem érez semmit az érmek és a címek iránt.
Nekem ez olyan érthetetlen, egy férfi nem szereti összemérni magát másokkal, versengeni stb.
Meg tudom érteni. Most kötetlenül csinálja amit akar, nincs semmi, ami beleszol aa dolgáva. És tulajdonképpen ez egy „én idő” is neki, amikor nem cssk a teste, de a lelke is feltöltődik. Egy verseny pedig rengeteg macerával, adminisztrációval, kötöttséggel jár. „Én időről” ledig végképp lemondhat. A verseny tehát már nem tud az a szabadidős tevéjenység lenni számára, ami neki hasznot termelne.
Elnézést az elütésekért!
Szerintem azt élvezi, hogy akkor indul, annyit fut, azon az úton, olyan tempóban stb., ahogyan az neki tetszik. Egyedül van, csend, nyugi, béke.
Ehhez képest egy verseny rengeteg kötöttséget jelent: rajtidő, útvonal, táv, kerülgetni a többieket, tömeg, nyüzsgés, zsivaj, miegyebek.
Az ő értékrendjében nem pozitívum a versenyzés. Ízlések és pofonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!