Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Rövidtávfutáshoz tippek?

Rövidtávfutáshoz tippek?

Figyelt kérdés
olyanok érdekelnek,hogy hogyan edzek rövidtávfutáshoz?mert azt hallottam,hogy felső testre is kell elég rendesen edzeni,de nem csak sima fekvőkkel,hanem vmi robbanékonyabb edzéssel,mert akkor másféle izomzatom lesz.másfelől az érdekel még,hogy a rövidtávfutóknak kell-e hosszútávon edzeni,és ha igen,akkor a rövidtávval milyen arányban?gondolom a sprint egynap többször kifulladásig.....
2010. júl. 23. 00:20
 1/3 anonim válasza:
Egyszerű. Ha busszal jársz be suliba vagy dolgozni, indulj el 5 perccel a busz indulása előtt. Aztán naponta csökkentsd az idő-intervallumot fél perccel :D
2010. júl. 23. 00:35
 2/3 A kérdező kommentje:

kösz,de ígyis ki szoktam centizni,és épphogy elérem:D

de én komolyabbra gondoltam kicsit

2010. júl. 23. 00:48
 3/3 Gyenes Tamás Nűnű ***** válasza:

Azt kell tudnod, hogy a tested alapvetően kétféle anyagból nyer energiát:

zsírból és szénhidrátból (ezt glikogén formájában raktározza a májban és az izmokban). Zsyírból csak oxigénnel tud energiát kinyerni, szénhidrátból oxigénnel is, és anélkül is (az utóbbi értelem szerűen sokkal kevésbé hatékony, oxigénnel 18-szor többet).

Vagyis, a mozgás intenzitását csak úgy tudod fokozni, ha minél több szénhidrát kerül elhasználásra. Ezt meg most már tudod, hogy glikogén formájában az izmok tárolják.Ezért néznek ki határozottan izmosnak a sprinterek. Nagy izmaik vannak, ahol sok glikogént tárolnak.

konkrét edzésmódszert nem tudok neked mondani, csak annyit, hogy a neten a testépítő oldalakon kutakodj alapozó, kezdő testépítő edzésmódszerek után. Ezek általában teljes testet megmozgató edzések, heti kettő neked bőven elég lesz.

2010. júl. 24. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!