Papp László bokszoló olimpiai bajnok félig cigány volt. Miért nem büszke rá a cigányság?
mert nem tudják,hogy az volt.
menj ki az utcára mondj 3 cigány sportolót,és kérdezd meg,hogy melyik cigány?
a kutya sem fogja tudni.
pl.:Sándor Károly mond neked bármit? amíg nem találkoztam a feleségével addig én sem tudtam,mondjuk azt sem,hogy létezik,de az más kérdés.
Amit sokan letagadnak, hogy Papp Laci félig magyar származású volt.
Tehát nem teljesen cigány volt, amennyire cigány, annyira magyar is, legalábbis származásban. Kultúrát illetően pedig inkább magyarként élt, mint cigányként.
Ergo a magyarok elgalább annyira büszkék lehetnek rá, mint a cigányok, ha nem jobban.
Ha teljesen cigány lett volna és ilyen sikereket ért volna el, akkor is megérdemelte volna a tiszteletet, természetesen. És senki nem is utálta volna cigányságáért. Ha minden cigány ilyen lenne, semmi konfliktus nem lenne a két nép között.
Viszont ha teljesen cigányként élt volna, több, mint valószínű, ilyen sikereket soha nem érhetett volna el, mert abban a kultúrában ilyen sportolói életforma fel sem merülhet. Az apja is magyarrá válva küzdött a szegénység ellen, józanul alakítva gyermeke sorsát.
A cigányság életvitelének, felfogásának alapja, hogy nem részesei a modern társadalomnak, hanem szabadon élnek, kötöttségek nélkül, csak bizonyos törzsi szabályoknak megfelelve. Kitartás, napi edzés, mértékletesség, karrier megtervezése stb. ezek számukra idegen dolgok.
Amelyik cigány számára ezek akceptálhatóak, az magyarosodott, vagy szlávosodott stb. de már kevésbé cigány.
Kicsit elvitted a témát más irányba!
Nem tagad le senki semmit!
Sőt inkább a magyarság szokta tagadni Papp László cigányságát! Rengetegszer találkoztam ezzel!
A cigányok büszkék rá, a sportteljesítményéért, és emberségéért egyaránt, mert legalább vannak akik irányt mutatnak nekik! Ha magyar is volt annál jobb! Megérdemli hogy minnél többen legyenek rá büszkék!
6
Az anyja székely volt, nem magyar. Tehát félig cigány, félig székely.
Ez az egész egy rakás kamu. A Papp család sokszor cáfolta ezt, az egész egy bizonyos Nyáry Krisztián nevű propagandistától ered. A napokban megint elővette a sztorit, rá is ugrott a család és az egykori ismerősök. Papp Lavi nem volt félig sem cigány. Nyáry a fenti cikkben idézett könyvében is hazudott.
Neki valamiért különösen fontos, hogy a magyar nagyságokat ne magyarként tüntesse fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!