Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy profi testépítő jobban...

Egy profi testépítő jobban ért a táplálkozáshoz és a szteroidokhoz mint egy orvos?

Figyelt kérdés

2019. júl. 10. 22:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem ilyen egyszerű a kérdés. Vannak olyan profi testépítők akiknek az edzőjük és az orvosuk megmondja mit és mennyit kell enni meg mit és mennyit kell szúrni, nekik pedig "csak" edzeniük kell. Na most egy ilyen versenyző csak azt fogja tudni, hogy "hétfőnként beszúrok abból a cuccból x milit". Aki nem így versenyez az érthet hozzá elég magas szinten, de szerintem egy orvos elméletben jobban. Nyilván tapasztalata nincs vele, hogy melyik cucc mikor és hogyan vált be, de kémiailag jobban képben kellene lennie. Aztán lehet olyan orvos is akinek ezekről nem kell tudnia, mert mondjuk fogorvos és szteroidról csak valami gyulladáscsökkentő jut eszébe.

Táplálkozáshoz meg annyira nincs mit érteni. Valaki megmondja, vagy magadnak kitapasztalod, hogy milyen makrókkal tudsz tömegelni meg szálkásítani és ezeket váltogatod. Persze azt tudnod kell, hogy melyik kajában mennyi tápanyag van, de az nem egy bonyolult dolog, hogy tudd a csirkemell fehérjetartalmát meg a rizs ch tartalmát.

Szóval egy testépítő érthet mindkettőhöz, de valószínű csak annyira amennyire neki kell. Nem fog kémiai képletekkel foglalkozni, csak beszúrja a heti 500 mg-ot, mert valahonnan tudja, hogy neki most annyi kell.

2019. júl. 11. 00:20
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Szzerintem a testépítő. Mondom ezt azóta mióta egy orvos neki állta magyarázni hogy hülyeség kondiba járni, csak fekvőtámaszozni kell meg hogy a fehérje por felfúj XD
2019. júl. 11. 10:15
 3/12 anonim ***** válasza:

#2 Profi szinten nem kérdés, hogy használnak-e szteroidot. Nézz meg egy Mr Olympiát de akár csak egy rangosabb magyar versenyt, azt a szintet nem lehet hozni cucc nélkül, még egy men’s physique versenyző is cuccol, pedig elsőre nem tűnnek hatalmasnak. Szóval profi szinten muszáj cuccolni, pontosabban profi szintre nem jutsz el cucc nélkül.

Persze az más amikor valaki két hét edzés után már szedi a danabolt, mert lusta de gyors eredményt akar, ezért megvette a legolcsóbb szemetet amit kapott, de őket nem is nevezzük profinak.

2019. júl. 11. 10:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Az orvosok kozott is van szoras, ugyan ugy mint ahogy van kokler szakmunkas, mernok, tanar, orvosok kozott is van olyan aki egyaltalan nincs kepbe, es ugyan azt a 15-20 nepbetegseget diagnosztizalja 20 eve. Minden szakmaban akkor szuletik jo szakember, ha munkaidon kivul is erdeklodest, tanulasi hajlandosagot mutat az adott tevekenyseg irant. Egy haziorvos az esetek tobbsegeben nem igy gondolkozik, annal melyebben amit az egyetemen tanult 20-30 eve, nem fog melyebben belemenni a kulonbozo teruletek rejtelmeibe, orul ha hazaer munkabol azert a fizetesert amit kap.
2019. júl. 11. 11:06
 5/12 anonim válasza:
Azért nem kellene leszólni a háziorvosokat. Voltam háziorvosi konferencián. Az egyik 60 körüli kolléga pont a falujában tevékenykedő testépítők kokszolási szokásairól, és a náluk fellépő betegségekről tartott előadást.
2019. júl. 11. 11:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Errol van valami video? Megneznem
2019. júl. 11. 11:42
 7/12 anonim ***** válasza:
#6 Nem leszoltam oket, csak a szakma szorasaira hivtam fel a kerdezo figyelmet. Pont arra celoztam, hogy attol fuggetlenul hogy sokuk tenyleg nem ismeri behatoan a taplalkozastudomanyt (ami nem baj mert nem dietetikusok, csak kis reszben erintik, nem biztos hogy elitelendo. En sem varom el egy epuletvillamossagi villanyszeretol, hogy rutin szeruen osszeallitson egy 12 tengelyes, 6 kameraszenzoros gyarto/mero berendezes vezerleset csupan a rajz alapjan. Pedig mindkettohoz villanyszerelo kell, csak nem ua. a cel. Egy kosarlabda edzo sem fog felkesziteni senkit egy mr. o-ra, pedig o is edzo.
2019. júl. 11. 11:59
 8/12 anonim válasza:

Kedves hetedik válaszoló, videót nem találtam.

Viszont: [link]

2019. júl. 11. 17:18
 9/12 anonim válasza:
Én az előadást a 2018-as CSAKOSZ-on hallottam.
2019. júl. 11. 17:21
 10/12 anonim ***** válasza:
A testepites szempontjabol valo hasznalathoz abszolut tobbet ert egy egyedul keszulo testepito vagy egy profi guruja, mint egy orvos, mivel az orvos az egyetemen nem abbol a perspektivabol tanulja az egesz temat, ahogy a testepitesben hasznaljak. Egy orvost az fog erdekelni, hogy a clenbuterolt horgotagitasra lehet hasznalni, nem pedig az, hogy zsiregetesre, a profi testepito pedig tudja, hogy androgen receptorok uritesere is alkalmas. Ugyanigy az orvos 50-200mg kozotti tesztoszteront hasznal, igy nem fogja tapasztalatbol tudni, hogy mi tortenik 2000mg vagy 5000mg teszto mellett. Persze a legtobb testepito meg nem ismeri osszessegeben alacsony es magas dozisra sem olyan behatoan es szakszeruen a temat.
2019. júl. 11. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!