Vékony csontozattal nem igazán lehet vállasnak/szélesnek lenni? Bővebben lent.
20 éves fiú vagyok, 167 cm, és mindössze 53-54 kg. Ráadásul úgy ennyi a tömegem, hogy a hasam el is van zsírosodva. Szeretnék felszedni némi + súlyt, és izomzatot. Őszintén szólva kifejezetten rossz géneket örököltem, mert a csontozatom nagyon vékony, és azt tapasztaltam korábban, hogy hiába próbálok edzeni, nem fejlődök semmit. Persze csak apróbb dolgokra gondoljatok, de egy kezdőnek az is elég kéne, hogy legyen, nem? Tavaly szinte egész nyáron próbáltam a saját testsúlyos edzést, nyomtam a fekvőket, de semmi foganatja nem volt jóformán. Van 2 kg-s kézisúlyom, ami szintén nagyon kevés, de talán arra elég kellett volna, hogy legyen, hogy 1-2 hónap után mutasson valamit, nem? Alapvetően a karomon van izom, én úgy látom. Annak ellenére, hogy vékony, egyedül ott vannak valódi szálkák, izmok úgymond. Sajnos a táplálkozásomra sem igazán figyelek. De ha csinálom rendesen a gyakorlatokat, akkor azért csak fel kellett volna már szednem egy 4-5 kg izmot ígyis, végtére nem full kisportolt alakot szeretnék elérni, nem? Nehezen tudok olyat mutatni, amilyenre gondoltam, talán van egy focista, aki hasonló magas, és úgy viszonylag masszívabb testalkatú, itt van néhány kép róla: [link]
Nyilván nem lehetnék teljesen ugyanilyen, mert ő mégis csak egy profi sportoló, aztán minden szabályozva van neki, de jó lenne valahogy megközelíteni. Ő 168 cm és 62 kg elvileg. Vagy sovány csontozattal, ez lehetetlen? Ha igen, akkor kb. milyen szintet tudnék elérni?
Vigyázni kell a kondival, nagyon könnyen túl nagy darab lehetsz és nem tudsz rendesen mozogni stb.
Inkább nyomj otthon fegyencet továbbra is, ezek a testalkatok hozhatók azzal.
Olyan nincs, hogy aki sovány vékony a csontja, mint ahogy a dagik sem vastag csontúak, csak zsírosak.
Kezdj el edzeni, ahogy az 1. írja.
Ne lepkefing súlyokkal, azzal csak bemelegíts, hanem szépen felépítve a terhelést.
Tömegnövelő étrend, testsúly kilónként 3-5g vagy több CH, figyeld el ne zsírosodj, fehérje, egy multivitamint sem árt, ha gebe vagy.
Edzés után tolj egy adag jó minőségű tömegnövelőt.
Tehát a szentháromság. Edzés+jó kajálás+pihenés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!