Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyit eszik naponta egy 95...

Mennyit eszik naponta egy 95 kg-os, hetente háromszor edző férfi?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert tegnap együtt utaztam egy ilyen férfival, és csak tolta befelé a szendvicseket, meg mit tudom én micsodákat, mindenre azért nem kérdezek rá.

A lényeg, hogy az illető azt mondta, ez csak olyan előkészítő evés, mert olyan másfél óra múlva fog edzeni, és majd csak után kezdődik az igazi kalóriabevitel.

Tényleg ilyen sokat esznek a testépítők? Mert nekem (kicsivel vagyok 46 kg felett) bőven elég lenne egész napra csak az ő előkészítő evése. És ugye reggelizett, ebédelt stb.

2019. jún. 21. 12:41
 1/4 anonim ***** válasza:
62%

Igen, az izmok metabolikus szervek így nagy izomtömeg puszta fenntartásához rengeteg kalória kell, rendszeresen edzés mellett tömegnöveléshez még több.

89 kilósan nekem jelenleg 3500-4000 a napi kcal bevitelem, napi 5 étkezésre leosztva, és erőemelő berkekben ez még kevésnek számít. Jobb napomon egy tyúkólt meg tudnék enni.

2019. jún. 21. 12:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Rákerestem az általad írt kalóriamennyiségre: ez tényleg nem semmi. Minden egyes nap ennyit megenni!
2019. jún. 21. 12:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Kalóriát nem tudom mennyit viszek be. De fehérjéből 240 grammot, zsírból 40 grammot, szénhidrátból meg 120 grammot. Ha a fehérjét megnézed akkor ez kb 1kg csirkemell naponta.
2019. jún. 21. 13:28
 4/4 anonim ***** válasza:
78%

Tomegelesnel most eppen 100g zsir, 330g feherje es 500g chrol indultam, 100g zsir 380g feherje es nagyjabol 650g chig mentem fel (5020kcal). Esetleg eroemelo verseny elott kicsit alacsonyabb a feherje, magasabb a zsir, kb 5500kcal is lemegy az utolso hetekben.

Kajaban merve 8-9 etkezes, 1kg csirke, 7-800g rizs, reggeli 200g zab stb.

Egy 95 kilos testepito sem eszik ennel nagyon sokkal kevesebbet. A profi 130-140 kilos testepitoknek tomegeles kozben nem ritka a napi 7-10000kcal sem, es akkor meg nem beszeltunk a 180-190 kilos erosemberekrol. Igaz, ezeken a szinteken mar annyi es olyan kemia dolgozik, ami altal a szervezet ezt a mennyiseget is kepes hasznosan feldolgozni.

2019. jún. 21. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!