Mennyit eszik naponta egy 95 kg-os, hetente háromszor edző férfi?
Azért kérdezem, mert tegnap együtt utaztam egy ilyen férfival, és csak tolta befelé a szendvicseket, meg mit tudom én micsodákat, mindenre azért nem kérdezek rá.
A lényeg, hogy az illető azt mondta, ez csak olyan előkészítő evés, mert olyan másfél óra múlva fog edzeni, és majd csak után kezdődik az igazi kalóriabevitel.
Tényleg ilyen sokat esznek a testépítők? Mert nekem (kicsivel vagyok 46 kg felett) bőven elég lenne egész napra csak az ő előkészítő evése. És ugye reggelizett, ebédelt stb.
Igen, az izmok metabolikus szervek így nagy izomtömeg puszta fenntartásához rengeteg kalória kell, rendszeresen edzés mellett tömegnöveléshez még több.
89 kilósan nekem jelenleg 3500-4000 a napi kcal bevitelem, napi 5 étkezésre leosztva, és erőemelő berkekben ez még kevésnek számít. Jobb napomon egy tyúkólt meg tudnék enni.
Tomegelesnel most eppen 100g zsir, 330g feherje es 500g chrol indultam, 100g zsir 380g feherje es nagyjabol 650g chig mentem fel (5020kcal). Esetleg eroemelo verseny elott kicsit alacsonyabb a feherje, magasabb a zsir, kb 5500kcal is lemegy az utolso hetekben.
Kajaban merve 8-9 etkezes, 1kg csirke, 7-800g rizs, reggeli 200g zab stb.
Egy 95 kilos testepito sem eszik ennel nagyon sokkal kevesebbet. A profi 130-140 kilos testepitoknek tomegeles kozben nem ritka a napi 7-10000kcal sem, es akkor meg nem beszeltunk a 180-190 kilos erosemberekrol. Igaz, ezeken a szinteken mar annyi es olyan kemia dolgozik, ami altal a szervezet ezt a mennyiseget is kepes hasznosan feldolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!