Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A sok edzéstől megállhat a...

A sok edzéstől megállhat a növekedésem?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok , jelenleg 186cm tudom nem alacsony így sem. De apum 203cm , anyukám meg 184cm. Elkezdtem edzeni súlyokkal teremben és attól tartok, hogy megfogok állni a növekedésben. Ez igaz vagy sem? Csak felsőtestre gyúrok , néha kardiózok is , de lábra sosem.

2019. jún. 19. 15:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem fog
2019. jún. 19. 16:18
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Van egy tanulmány, ahol vizsgálgattak edzésmódszereket fiatalok körében, és nem volt érdemleges összeegyeztethetőség a növekedés, és az edzés között.

Az edzéshez tartozó étrendváltakozások sokkal problémásabbak lehetnek egy fejlődő szervezetnél. Egy szálkásító diéta például okozhat furcsaságokat az amúgy is változó hormonháztartás mellett.

Ebben a korban főként a változatos táplálkozást, és a szabályos ismétléseket tartsd szemelőtt. Az izmok előtt az ízületek, és a szalagok erősödése fontos a kezdőknél, pláne fiatalon.

2019. jún. 19. 16:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Ja, és ha nem akarsz aránytalanul kinézni, akkor menjen a többi izomcsoport is.

Nem kell sehol túlzásba esni. Eleinte maga a rúd, vagy egy egykezes súlyzó is elég lesz a guggoláshoz.

2019. jún. 19. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!