Sokan miért nem fogják fel még mindig, hogy nincsenek olyanok, hogy testalkat típusok?
Ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy miért vannak lapos föld hívők. Ki tudja.
A kérdésre pedig, az alkatodat a genetikád határozza meg, mindenkinek más.
Ha nagyon sorolgatni akarsz, hogy melyikbe tartozol, akkor se tudod eldönteni, mert kevert vagy.
Az átlag népességnek csupán 9 %-ának van tisztán ektomorf (leptomorf) jellmezője, 7 % -a tisztán endomorf (piknikus), 12 %-a tisztán mezomorf (atlétikus). A fennmaradó 72 % alkatötvözet!
Egy teljeskörű antropometriai vizsgálat során már egész kis, 6 éves korban is megjósolható az egyén felnőtt méretei. Vizsgálat típustól függően 18-25 antropometriai mutatót vesznek alapul, ilyenek a különböző ízületi és izom keresztmetszetek, szöveti mutatók. Ezekből erős következtetést lehet levonni a későbbi testalkatot illetően.
A fent említett hármas tipológia ehhez kapcsolható. Ahogy előttem is már írták, nagyon ritka, hogy valaki tisztán ilyen vagy olyan. A probléma ezzel csupán annyi, hogy a mai ember beszűkült és kontrolláló látómódja miatt nehezen viseli el ha nem lehet konkrétan definiálni valamit. Viszont ettől még nem kéne elutasítani. Bár az igaz, hogy a tudatlanság áldásos. Illetve hogy az idióták a legboldogabbak.
Aha értem.
Azért én még kíváncsi lennék a 74% os azaz PixXxel nevű felhasználó válaszára is. Ő a téma nemzetközileg elismert szaktekintélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!